係英國返左個令月工,真係幾舒服,值得過嚟一試

335 回覆
1162 Like 118 Dislike
london, 唔識人做admin sorry, 但london真係咩人都有, 咩工都有唔同既人做, 相信你肯過嚟搵就有機會

以我條team為例,成條team廿個人得三個真係英國土生土長,其餘歐洲亞洲非洲人咩都有,真international
係香港做過兩三年pr, 冇咩好特別驚天地 泣鬼神
我果到一個月deposit
harrow
我依家entry level 得18k 一個月
睇過今年啲salary report 極度懷疑underpaid
樓主英文程度如何?
日常生活或者workplace都正常對答到溝通到,冇考過ielts,量化唔到唔好意思
但香港你唔奶佢就唔得又係攞命
搞到成件事好似係求佢請自己咁 唔係大家對等
做文職揾到工就有探討價值
英國佬暫時見好少人鍾意射波
啲人星期日劈酒,到第二日仲未酒醒唔知自己做緊乜
都繼續返工
淨係少左講野咁

香港好多射波得返黎嘅假期
喺英國無得咁玩
London就係嘅
我而家的確係有呢個問題
但工作真係開心
巴打,如果過到呢先揾工,大多數公司會唔會肯幫你申請working Visa??

因為以公司角度,Skilled Worker Visa呢筆費用係咪好貴?

PS: 97前未夠18,因屋企人ON9而無法申請BNO受害者
WFH 射乜鬼波
返工時間洗廁所都得啦
我未開始認真搵英國工啊
應該仲會喺香港留多一年左右

不過身邊都有識嘅 design 人已經過咗去一段時間,佢哋冇點講易唔易 in,但係全部都做得返本行。

佢哋講 Overall 英國成個 design industry 機會係多過香港,因為英國社會都重視 design 嘅價值,嗰邊除咗睇 hard skills 都著重睇你嘅溝通能力,但係英文唔洗好好。
citi hcbc 都22日起跳
你五毛
如果香港無讀it 去到英國先讀 要讀幾耐先搵到it 相關工作?
佢依家係agency 定in house呀
覺得過到去好難揾返本行咁
始終係language intensive 嘅工種
你個frd好叻
25+8 = 33
香港公眾假期+有薪年假最多咪廿幾日
英國公司乜9人都請, 做IT更加唔驚冇野撈
做IT
係英國FG都去到呢個價, 算低喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞