[網球] 溫布頓錦標賽討論區

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
可以獨立開個po
今個星期六想去,想問係排隊買到飛定點?如果買唔到飛係咪可以坐出面草地睇大電視
ground pass 係for 你睇center/no.1/no.2以外嘅場
一定要當日排隊,除非你本身已經有上面講3個場嘅飛
大電視都要買ground pass先入到去睇
排隊可唔Show courts 同ground pass (Ground 一定要排)
睇outside courts (3-18)同the hill大電視 ground pass 就得
不過要留意入隊時間 太遲入可能入到ground 已經打完一場 同埋俾人霸晒位
至於show courts 飛今年易排好多Day 3條隊凌晨5點仲係1000內 (Show courts 千五張飛 每個court五百多啲咁)
不過星期六放假 要穩陣一定係紥營 同埋凌晨交通比較麻煩
樓上好惹人🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇囖
好想去紥營
去到week 2 會唔會都要紥營先有機會買ground pass
好難講 但係你山長水遠去到 就係因為唔紥營買唔到飛好唔抵姐

佢打嘅話真係前一日未完都要紥定

Court 3 都係show court
第9日開始先唔係
更正
係有部分位可以俾ground pass嘅人入court 3
係,不過都幾乎係成個場咁滯
岩岩睇到,即係centre court,court1-2都係要早排隊入場?
呢3個court係要前一日紮營,然後第二日朝早買飛
或者當日等啲人睇完第1-2場早走嘅時候
啲飛俾返官方再現場賣返出嚟
呢啲就係朝早係出面排完再入場排,排到5pm左右
不過都唔保證你買到
羨慕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞