[網球] 溫布頓錦標賽討論區

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
本身條線唔易打,而家變左輕鬆入決賽
兜今年真係強運
5日前
Djokovic's projected Wimbledon path:
R1: Kwon
R2: Kokkinakis
R3: Kecmanovic
R4: Opelka/Basilashvili/van Rijthoven
QF: Alcaraz (危危乎)
SF: Hurkacz
F: Nadal (等positive退實?) / Berrettini
好似係同場老祖都係到
爭啲唔記得爛兜本身都中過, 要睇佢地antibody夠唔夠砌

Matteo Berrettini checks out the clothing worn by Novak Djokovic on centre court ahead of the 2022
Picture date: Thursday June 23, 2022.

DAY 2 order of play
意粉做左超級傳播者,top seed 全部退賽就搞笑
佢贏USO好明顯係符碌 實力同其他top30差唔多
但佢地fans就吹到好勁 又話後生好大壓力俾啲時間
djo nadal antibody h2h:
打三針對自然抗體
PK了
意粉攬炒
廢佬點解唔參加呢?
分分鐘執雞
打針都只係simulate中招, 唔係自然抗體點都好過打針咩
兩個都中過anyway
係唔知最快herd immunity嘅英國官方有咩指引
中過再中一定要退, 定係球手覺得無事可以照打
慘 意粉咁又嘥咗一年
佢USO 真係勁喎,錢sir 都吹奏
勁一星期咁大把 + 條線靚
一次已經夠了,k娃個D2016美網決賽,到依家都未有大滿貫,唉
On9 意粉冇得打
the cursed wimbledon ?

A sad moment for Grigor Dimitrov, who is forced to retire from his first round match against Steve Johnson
又唔止勁一星期!
佢要由外圍賽打起,上年8月25第一場到決賽9月12 都講緊3星期!

不過條線靚都認同,晉級過程最高種子就係奧運冠軍 Bencic, 講緊都係11號種子!
真係好撚慘 難得今年回春草都未踩到已經 下年又唔知咩態
意粉仲後生機會仲有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞