佘茂春親自問英國反共年青港人,他們坦誠支持一國兩制,最終目的是為了議席。

171 回覆
13 Like 229 Dislike
係,根本太理想化,實踐唔到,共産只會係獨裁狼嘅羊皮
原來是5毛
我想滅共,that's it.
斷章取義了
條友講嘢戇鳩鳩 個腦生係屎忽度
支持共產黨的淫賤聯建制狗 咪係為議席囉!
共產邪黨係流民盜匪烏合之眾
農場文
這是出自一個KOL所講,要求證除非親自去問佘生。

咪就係你自己講囉dllm余生琴晚上嚟食飯佢話佢冇咁講過
關於英國國家利益這一點我基本認同你嘅講法

但美國國家利益,應該唔係咁簡單,美國有足夠嘅政治resource,

去投資幾個劇本,無論巨嬰國發展邊個方向,都係有利於美國國家利益。

補充,以下純粹個人推測:

這是出自一個KOL所講
就可以作一篇垃圾文
不知名KOL都可以當真?

余茂春有無講,樓主係死仆街?
冇屈佢哋,透過好多討論發現好多港讀派係相信共產主義,明明香港做唔到北歐社會的資源比例,還一味相信北歐國家比較理想,除非佢哋想用意識形態去減少窮人嘅比例例如「躺平」、「窮人生仔最xx」以及「性別觀念改做」等等,但其實北歐現況根本唔一定要行北歐社會主義制度,因為只要資源較多,自己兄弟自己分,咩制度都OK 。

香港根本冇咁嘅資源比例去實行北歐社會主義制度,以香港嘅文化以及未來嘅科技發展必然係貨幣電子化,香港市民更加難以逃避社會主義政黨嘅控制,隨着人工智能化取代大量工作,人民發展空間減少,一個AI化的社會主義國家發展空間減少無勢力既窮人平民難以透過勞動產生價值維持大眾自由的「價值序列」最後係靠政黨的「恩惠」來獲取這些物資,咁樣同大陸嘅社會主義控制下的平民,接受任何的福利都需要喺公開感謝黨一樣,就算喺UBI都只係買你唔作反直到科技先進到你冇辦法作反為止,呢個係一個順化人類的過程。

北歐模式不能長久,不論係北歐模式,共產主義以及資本主義最終都係少數人的遊戲,大多平民/窮人支持上面既制度佢地後代只會成為泡沫人,佢哋嘅後代也因社會分層難以為繼。
5毛咁鍾意斷章取義。
深夜唔夠訓 sorry
2 3 5 6 7 8 好正確
符合美國國家利益
邊個KOL呀?
邊撚個蛇茂春
乜鳩,問邊撚個?
問泛民主派?
樓主自己截自己嘅圖扮KOL
出自某kol但唔係問kol 叫你走去問余本人係咩玩法

我都聽過某kol話比卡超準備拉晒樓主全家
要求㰴證都要親自去問比生
人哋邊度有得罪你?改人哋名
樓主專放fake news

請善用起底功能
記得你條友係2019年係咁教唆叫人出去黎,明明係爭取民主運動,你係都要暗示搞顏色革命暴動

19年既香港根本冇一個適合勇武派的舞台,就係你呢種人教唆令到不少勇武派係一個唔適當嘅時機做唔識當嘅嘢,自已係冷氣房食花生。

你都on9
你話係就係
我夠可以話你老母暗地裏做雞先生到你出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞