大家試過最顛飲幾多酒

294 回覆
22 Like 226 Dislike
早d瞓啦
數唔到,因為公司開conference,啲brand代表都飛埋過嚟,仲有全國sales,由happy hour、晚飯到唱K,我仲要俾全國sales輪住隊。
係外國開p飲左成支 vodka 再溝d紅酒白酒
成晚好似遊魂上太空咁

第二朝起身頭痛到仆街

其實唔係架,後生果啲好錫身,只係人海戰術,咁多人嚟敬我,我冇得唔飲,飲到咁上自己入咗直路追酒飲
有brand support呀嘛
我未沖涼時喺K房已經嘔咗三次
其實面紅同醉係冇關係,面紅係易有cancer同高氣壓
屌係高血壓
係香港跟個新加坡老細果陣佢撩我同埋佢班親信一齊飲
4個人5個鐘清左3枝軒尼斯paradis imperial 同埋don julio real
仲要玩大話骰同埋鋤dee, 十三張etc
第二日準時9點返工直頭想死
但好彩冇斷到片唔知點解

再後一次臨移民之前去fd間bar到同另一個fd兩個人隊左枝3L既sake
果次就斷左片
第二日hangover住咁上機
衝出嚟
12L 正路飲水都噁
因為飲嗰下chill
如果d中國白酒係靚既話淨係keep住飲佢+一路有油膩中菜落肚既話可以飲好多
之前個坡佬老細請食新年飯貴州茅台任飲+野食任叫
一路食住鎮江骨同水晶肴肉一路飲
一圍6個人清撚左10枝
大部分都係我飲 佢地d親信個個不斷黎敬酒
其他人又飲唔到咁多焗鳩我頂

好彩有d肥肉野食頂下個胃
食完飲完晏晝5點幾又要返公司繼續同佢地飲
痴撚線
十幾年前同我老豆啲老細飲
十個人坐底,一百枝大青
個老細帶左兩箱紅兩箱白兩枝黑牌
飲左一大半啲撚樣仲面不改容
細個唔識野仲死頂
個老細講完一句年青有為
然後隊左枝茅台上黎
之後嘅野就唔記得晒
起身已經係除晒衫係酒店
feel到個頭會好痛
岩岩飲左幾多酒,勁癲
兩個人飲一打啤酒兩支whiskey 加兩支紅酒嘔到仆街
但係經過呢一次我發現 當一個人幾醉都好 只要唔暈低都係會反到屋企
本身唔係飲開酒
2枝大藍妹+薯片花生
最後都頂唔住飽到嘔

見D成日飲酒既人一次過成支飲晒
之後企唔穩
對佢地黎講飲酒一晚洗一百幾十 好平
但係佢地為乜我真係唔知
之前飲咗兩shot斷片 巴打好撚癲
1啖啤酒
咩叫後怕
dllm
公司食開年飯
紅酒 啤酒 whisky Brandy係咁溝黎飲
仲有知覺搭車返屋企食飯
但係夜晚嘔到仆街
以後都唔夠膽咁飲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞