大家試過最顛飲幾多酒

294 回覆
22 Like 226 Dislike
咦喂 啃野黎喎
前幾日先同便利店員講直接黎2支jolly sandy,佢即刻嚇到呆左
嗰日想噴嘢消毒嗰陣
冇為意個噴嘴對住自己
之後就斷咗片
溝啤酒其實幾易入口
十幾shot whisky
2杯氣
加林寶 差d要call白車
我試過年尾annual同同事飲得太癲
將在場所有酒都飲 最後撞哂
之後斷片不在話下 返到屋企出冷汗 手腳僵硬
最後我比人送左去急症室

利申 紅白酒 香檳 白蘭地 之後唔知再拎左啲咩酒出嚟
第一次飲得咁多 亦都係暫時唯一一次
4shot 分別係Vodka rum 仲有兩個唔記得咗 加一大杯啤酒 同一杯白酒
一口氣飲一jar威士忌溝綠茶之後喪嘔,被同事扶我入房
第二朝起身嘔唔到,天旋地轉由珠海飛的到港澳碼頭,上船前終於嘔到,但嘔血

之後做埋個物理治療先去醫院,結果被捉去住院照胃鏡

勿相認
係咪個個都癲到咁
同朋友飲 3條友買左60罐500ml藍妹
自己飲到17定18罐已經收左皮
成肚氣 又飽 頂撚住又嘔唔出
朋友生日,細個未去過酒吧玩,乜撚都唔識
淨係飲咗幾啖仔啤酒坐到切完蛋糕就走
臨走個frd隊一杯嘢埋黎「嗱飲埋呢杯先走啦
唔知乜黎,諗住同啤酒一樣,good哂落肚就bye bye
一嘢good完之後心諗咁撚臭咩黎
原來Whiskey完全零酒量,嘔撚到我想死
好撚型
其實點解有啲人醉到斷哂片個樣都無乜嘢
有種人就都未到頂已經成個傻閪咁周街撞
一枝black label

3杯清酒

飲完好眼訓,訓左9個鐘。

一醒嘔到仆晒街,間歇性嘔咗4個鐘
飲到嘔算唔算斷片
試過一晚隊三四支XO 好似都750ml咁上下
點解飲到嘔第二日又辛苦但都係咁鍾意飲
利申:唔飲酒
想知最後有冇得咗
以前exchange 成班會Pre drink先再落吧
自己隊左一枝白酒再幾枝細啤 去到bar再隊啤加3 shot tequila 番到宿舍訓撚左係廁所嘔
一支WHISKEY(靚),3個鐘左右
1個鐘 4杯WHISLEY ON ROCK (任飲劣質),斷片
8JAR tequila sunrise 5個鐘斷片
2打啤酒 5個鐘
啲人成日話酒醉三分醒
根本唔會斷哂片醒返真係唔記得發生過咩事
其實面紅唔關事,正常係唔會面紅既人會更加飲得
因為係身體分解唔到某啲野先會紅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞