古天樂做左演藝人協會會長之後都幾癲,幫左香港影藝圈唔少野

397 回覆
4787 Like 40 Dislike
天下一唔止拍戲,後期果D都好多係佢,其他片都有份,幾乎十套有6、7套咁上下

仲有旗下藝人拍廣告,加上古天樂自己已經係最大吸金力
杜狗同洗米華、古生都frd
遊學修同杜狗frd
明日戰紀去左邊
睇佢住邊就知佢咩料
証明返大陸搵錢根本唔洗奶
大部份人憎既唔係搵大陸錢
而係為左搵錢 出力咁奶 奶到忘本
呢樣野喺連登啲批鬥post最體現到
將自己現實嘅無力發洩落其他人身上,打唔贏港共就打同路人出氣,真係拋個身出黎做嘅人有任何瑕疵,就追屌到2046
古天樂talkshit仲好睇過佢型
記得喺太古城搞過展,有去睇
咩花極仲有
廣東話係「洗」呀!
佢拍勁多戲,人面又廣搵人投資根本唔難,之前拍洗米華果期都應該撈唔少啦
相信娛樂圈唔少人玩呢味野
但係出心錢出力又真係做到野既人好似得佢一個
佢成日想等新年檔,但次次都封撚左戲院
平時睇港產片留意下credit,基本上套套都會有天下一個名出現

佢嘅業務係包括晒電影發行、製作、投資、器材租借、後期製作、音效、配音、剪接、特技化妝、視覺特效、動畫製作、PR、藝人管理、網絡營銷… 講緊每一項都有一間專門負責嘅分公司
唔易架葉cfu,佢冇咁白卡既話分分鐘已經同劉華行緊同一條路
嚟緊又話第六波疫情,
應該又要封戲院,到時又係冇得上
套戲應該俾政府玩足兩年
同你認真又得 玩又得
最型就係記者提到星夢 佢話唔講
容祖兒演唱會唱今期流行
無你講得咁輕鬆
之前01搵左四個香港電導演做訪問
個個都話好佩服古仔對香港電影咁有心
爾冬陞仲講佢有叫古仔睇住個荷包
冇佢電影業好多人失業
花你老木 咩鄉下?
你地TVB藝人泥講佢都算幾有heart
記得劉華同古仔一齊做訪問
劉華講成日會有人叫自己抖下唔好咁辛苦
但佢見到古仔咁併命
輪到佢想叫古仔抖下唔好咁辛苦
對於演藝人來講,個大原則其實係『知所進退』
奶到出曬面去歌頌支那固然白痴,但一見到大陸相關就ban同樣係愚蠢
即係我支持民主,不過你夠膽叫我上去我唔會驚你,反正錢照袋都係打份工,但奶鞋底我就唔會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞