古天樂做左演藝人協會會長之後都幾癲,幫左香港影藝圈唔少野

397 回覆
4787 Like 40 Dislike
大陸唔係淨係信佢唔想比其他人做咩
佢爭tvb一套劇,153仲未叫得佢郁咩仲唔拍過多幾年執笠啦
得體而不露峰芒
淨係拍廣告應該都搵唔少
然後啲錢搵埋搵埋,就用黎搞電影
省姐卵
...
唔係染紅

係末落

深圳河以北個娛樂圈 : 染紅? 你咪撚影衰我添呀
所以咪要拍真三國無雙呢d
先可以養到下面班新演員新導演有港產片開
晒氣啦, 就算冇唱大陸國歌, 冇做護旗手,
班柒頭一見你上大陸搵錢就屌鳩你話你藍啦
仲成日周不時話賺少D唔得? 邊個邊個一樣冇上大陸黎搏
佢宜家唔會上tvb啦!
Respect古天樂
啲本土細片套套都要演員唔收錢 三跪九叩謝票謝到氣咳都唔過千萬票房 所以見親人話香港電影垃圾都好撚躁 睇Avengers可以睇幾廿次 叫佢地科水去撐下本土難過登天 根本都養唔起個本地影壇
另外兩件做善事都係為出名

無記錯以前有幾單意外,蘋果新聞報完,古天樂都有捐錢,仲要無落名,唔記得點解最後比蘋果查到再問返佢先話係佢嚟
因為唔識傳承
個濕鳩記者想博佢一個soundbite話睇好星夢 咁就可以無限打飛機 古仔撈咁多年點會睇唔穿
你根本眼尾都冇哨過本土港產片
叔叔 濁水 梅姐 淪落人 幻愛 智齒 金都 狂舞派喱啲都警匪??
淨係近幾年唔錯嘅港產都數成堆
你中意爆谷 警匪咪揀返荷里活大片睇囉
但唔好9噏亂踩人
是但一個上都贏果兩條淫蟲啦
洗米華出咗嚟未 ?
tvb出唔起錢
古天樂個個月都開戲 邊會理嗰一百幾十萬
再者啲垃圾劇本古天樂都唔會睇得上眼
我諗最多係慈善show客串下
「香港電影」系pseudo term

西片先叫 電影
香港拍果D叫 港產片

睇戲 = 睇西片 或 睇港產片
睇電影 = 睇西片
亞視拍過
(不過巴打由細到大睇翡翠台成長可能唔知

周星馳都有部戲約,咪一樣走數
佢啲錢究竟邊度嚟?開金手指咁
單計佢啲片酬同生意,都無理由勁到可以頂住成個電影業咁濟
個二奶仲未贖番佢出泥咩

雖然洗米華被捕,早前Mandy Lieu抵押名下市值約1.2億的西半山珒然,為他還債。同時亦將該單位放售,叫價更由1. 2億,減至1.05億元。

[你的樣子如何]Mandy Lieu英國莊園有20個維園咁大
https://lih.kg/2827697
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞