古天樂做左演藝人協會會長之後都幾癲,幫左香港影藝圈唔少野

397 回覆
4787 Like 40 Dislike
Respect
佢真係做到冇停過
呢單白卡舊聞都應該貼堂

https://www.kootinlok.com/share3.X/viewtopic.php?f=6&t=24138

古 天 樂 雖 然 年 屆 38 歲 , 但 仍 然 童 心 未 泯 , 買 玩 具 買 到 開 倉 儲 存 , 去 年 他 斥 資 600 萬 在 沙 田 買 下 一 個 逾 萬 呎 的 貨 倉 來 收 藏 心 愛 玩 具 , 置 身 其 中 , 令 人 無 法 置 信 自 己 是 站 在 一 個 位 於 沙 田 火 炭 的 貨 倉 內 , 因 為 偌 大 的 地 方 , 佈 置 得 像 個 有 品 味 的 家 居 和 收 藏 館 , 傢 俬 全 來 自 歐 洲 , 天 花 板 懸 掛 的 水 晶 燈 價 值 20 多 萬 , 一 張 沙 發 也 要 幾 十 萬 元 , 認 真 落 本 。

古 仔 將 貨 倉 劃 分 為 收 藏 珍 品 區 和 優 閒 區 , 收 藏 區 內 擺 滿 了 如 真 人 般 大 小 的 玩 具 , 近 十 年 來 荷 李 活 電 影 的 英 雄 如 蜘 蛛 俠 、 蝙 蝠 俠 、 鐵 甲 奇 俠 及 黑 武 士 等 , 都 可 在 這 裏 找 到 , 小 朋 友 來 到 肯 定 樂 不 思 蜀 。

看 着 這 些 收 藏 品 , 古 仔 顯 得 十 分 滿 足 , 問 他 會 否 考 慮 開 放 給 外 界 參 觀 時 , 他 說 : 「 唔 會 啦 , 我 怕 有 任 何 損 毀 , 因 為 呢 度 有 好 多 係 限 量 版 公 仔 , 想 再 買 番 就 好 難 。 不 過 fans club 會 員 同 一 啲 孤 兒 院 小 朋 友 就 嚟 過 參 觀 , 如 果 小 朋 友 團 體 想嚟 睇 , 我 都 會 安 排 畀 佢 哋嚟 。 好 似 新 年 親 友 想嚟 參 觀 , 我 咪 車 佢哋嚟 睇 , 平 日 唔 開 工 , 我 都 會哋嚟 呢 度 做 , 又 或 者 約 人係 度 開 會 , 做 吓嘢 又 可 以 睇 到 呢 啲 公 仔 真 係 好 滿 足 , 我 平 時 冇 乜嘢 嗜 好 , 最 大 花 費 都 係 使係 呢 度啫 。 」

古 仔 過 年 前 已 拍 罷 電 影 《 竊 聽 風 雲 》 , 故 今 年 春 節 有 5 、 6 天 假 期 休 息 , 但 下 個 月 又 會 開 拍 一 齣 時 裝 片 , 為 了 拍 戲 , 他 去 年 底 一 時 增 肥 , 一 時 減 肥 , 令 他 習 慣 了 大 食 量 , 故 現 時 正 努 力 控 制 食 量 , 盡 量 減 少 吃 紅 肉 和 多 吃 纖 維 食 物 , 保 持 身 體 健 康 。

睇左逆流大叔未吳鎮宇高汁喎呢套
矮仔有辦你睇啦,一去無線要打真軍就做到成pat屎咁
Sunny壇nft嘢
個post有人問點解唔屌古天樂呢啲出nft
淨係揀啲細既既YouTuber屌
真係膠都廢事派
因為佢喺大陸瘋狂起學校
冇人敢話佢唔愛國
所以唔駛做啲核突門面嘢奶共
咁你想點丫?
個心態係要威要打冧隔離台已經好肉酸
扮都唔識扮咁
據聞養開….日後要多做善事

否則
想含
佢哋star wars 1:1 figure以前成日上副刊
副會長軒公都好出心出力
respect佢哋兩個
遲早都要做架啦,所以陶傑先會講話如果有朝一日mirror要去大灣區咁點
本身藝人修行高底就唔應該單從政治角度睇,不過香港人總係有班人非黃即藍既角度去睇,當娛樂圈係政治人咁審,又當政治人係藝人咁去追,思維錯亂
是,軒B都冇得輸,遲下睇下整唔整到篇整合,講下軒B點樣一邊被奶共一邊做自己想做既野
淨係出錢拍戲已經唔少
冇啦,蘋果冇左之後應該冇邊份報紙仲會再入去報佢個倉,佢既中二病已經好難重現
聽講好迷信 曬黑都係
項少龍根本就係佢真人
咁多年嚟都keep住拍幾套戲擔正
點會賺唔到
有D賺得返既唔好當佢套套都蝕
ABC風暴套套都賺,賺一套夠佢開2,3套細戲玩
天下一旗下養咗半個影視娛樂業界
個樣怪怪地起膠咁
平時好低調做善事
曬黑有幾個版本,其中一個說法係唔想煩化妝,下下都要化返白不如一次過曬黑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞