[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶 (113)

1001 回覆
4 Like 9 Dislike
新手入門iwc推唔推薦mark 18?
睇款 最好試上手感覺下
why not
不過日期窗有少少敗筆
mark 18要heritage
我手都係18cm粗, 戴隻38.5mm 嘅L1MP自我感覺良好
試左先,唔同款唔同感覺好難一概而論

NPLM
好型
有冇人係CHRONEXT買過錶?
想買隻IW388103 邊到會平d
一樣仲WFH
有隻最標準GS 37mm 純白面石英
NPLM 換咗條MN NATO strap
hello
細三針
Lange 1815同VC Traditionelle好難揀
你係買新錶定二手?
果時等幾耐運到香港?
新錶
好似兩個月鬆啲
正常應該唔使咁耐
講起就把幾火,Chronext所有野都好唔透明,落左單之後所有進度都要靠你自己email比客服問,成個體驗都好差。

本身4月9訂隻全新刁,個網本身寫話5星期,最後俾晒錢之後先通知要等兩個月....
等都算啦,我等到一個半月之後客服突然同我講,刁廠通知隻錶「已停產」,所以我要果隻皮帶款出唔到貨俾我,仲話問晒所有supplier只係搵到一千零一隻同型號織帶比我,唔要就退款。(我都有問個香港AD做嘅朋友,果款根本無停產,近期仲密密返緊貨...)

我見都等左成個幾月,咁考慮到佢又真係平啲,退款退落信用卡到又煩,織帶都照要。本身話6月頭寄比我,點知我 5月尾再問佢,佢先話supplier有延誤,依家仲等緊佢寄隻錶去德國Lab,之後仲要排隊驗,起碼要延遲多兩星期先發貨。本身話預計今個星期發貨,但係依家都未有消息,我又準備去問客服...

公道講,客服係回答得我算快、態度都唔差,但間公司咁樣做野法,我就無信心再同佢買任何野。二手或有現貨可能好小小,但要等4-5星期果種就真係自己諗清楚。
請問各位:配條手錶皮帶有無好介紹?謝謝。
認同佢哋係慢,個運送時間基本上係歐洲級,冇得同日本比,香港就最快啦,唔使拗
唔等得唔好幫襯 Chronext
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞