[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶 (113)

1001 回覆
4 Like 9 Dislike
請問咩牌子 iwc!?
係 錶面左邊有埋型號名
早晨
no date版就是正。香港唔知有無舖頭做散件打砂。個殼打埋砂就仲原汁原味
呢隻係新版57?
呢隻有冇折?
真係好好j

換條帶當新錶戴
俾人嚇走曬
automatic的。但係樣子一模一樣
Panerai都幾特別啊係有一輪比人帶濫哂者
新舊版好似秒針位唔同
其實今次50周年個款都唔錯 暗面殼又no date又 titanium

但搞唔掂金色系moon watch度
有無師兄知最近iwc係咪最盡開到85折
問左幾間都無間落到8折
小弟宜家好多時 見到隻錶有少少靚就想買,係會揾圖、揾片睇、去試錶,但過左一排就會興趣減少,間唔中見到又會心郁郁買唔買好

有種唔係非買不可,但又身痕咁想睇想買
想問大家會唔會有咁既情況
同埋會點應對
買完玩一排,止左癮之後放
大家會去邊度打磨隻錶?隻錶嘅拋光外圈有啲花,想打磨一下
唔磨 花就花 磨完會薄咗 不了
講得具體d係
我買隻56係第一眼睇,到宜家戴住都係好中意

但間唔中見到d錶,
比如tudor bb58藍面、綠面Aqua terra、Omega CK859、寶齊萊年曆+計時
全部都係好吸引既,但唔係自己既top choice,係想玩下但唔係諗住戴好耐

想知巴打們會點做
咪唔好買住 過多排再睇或者有緣見到實物望下睇吓過唔過電
CK859我個人覺得越睇越好睇
你呢d情況我估中意錶既人好多都經歷過/經歷緊
我會不斷上好多唔同既網睇人地點睇隻錶,特別睇人地覺得有咩缺點

除左youtube facebook ig 外
出名既手錶forums list
https://blog.feedspot.com/watch_forums/

另外其實玩得錶一段時間,基本上大路既款都有齊
睇到既新野多數係細節位唔同
買唔買隻錶開始仲會睇多一個因素
就係隻錶容唔容易出高仿(我而家會特別睇重呢個因素)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞