[I/A]Pokemon Masters EX (105)| 寵物小精靈 ★利基亞雪拉比水君大師降臨(3)★

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
生命滿希望
每日既2點就係隻game 既樂趣同希望
50抽都唔中改日抽
今日終於出了
終於齊城都3大師
悶到好想抽群星隻野
幾時到我日抽中
應該無失憶 只係等週年出隻新版
其實幾勁
我想抽黎當Support用 開超場/晴天
而家隻隻限都勁
仲有大師
破產都唔掂
攞黎開超場加降特攻防幾好用

日抽神教大法好多謝Dena
我係黎吸負評的
屌 樓上成堆海豹痴撚線...
我日抽中閃電.......又係0.2%果d垃圾
dena打手黎
你幾抽齊3隻?
仲有3萬石淨好撚癲
你而加幾抽?
水君都有限定級大師?
214/400 好撚尷 呢個位
限定級大師係大師級限定嘅相反

識抽一定抽波特
提提大家大師課金優惠明天下午1:59分前就完結
類似discount可能要等到8月份
我試吓解釋吓
依家master角有3tech 1sup 其餘全strike

先講strike以外嘅角色
白龍同celebi bug級實力應該無爭議

鬼龍
1.大師zone角定位,但功能不如過半數其他限定zone手 (帝牙/雲/噩夢/嘴娃)
2.跨屬火力一般,大技條件難度偏高
3.鬼zone已非獨佔,失去最大優勢 (壺)

水君
1.大師雨sup定位,功能及效率 等於甚至稍遜於其他限定天氣sup (金鳳/鋼鼠)
2. buff set水平及坦度相若於普通限定,提升火力效果比起其他限定sup並不顯著
3.其他雨手過多過強,配置未能反映雨+sup於一身嘅特殊優勢

始終係1%角
你講嘅破格與否就係master同普限嘅分水嶺
起碼要獨特到同你2%抽到嘅角色有唔同先得

你最後講嘅月神丹噴黑裂
呢3隻係master strike入面偏弱嘅3隻
我都有考慮放埋入去

不過打手火力數字可以數字化
比較出嚟都係明顯啲嘅
有zone/天氣加成之後呢3隻嘅普技火力的確係壓倒大部分限定strike
火力以外仲有唔少bonus功能係有獨特價值

黑裂
1.天氣取消
2.逆能力下降

月神
1.全game最完美trainer技

gmax噴
1. dena未兌現嘅gmax wildfire
2. 的確係用唔出同其他火系普限嘅分別,其實我係想放佢入限定級大師嘅
3.下次出圖就放佢入去,等有gmax先拎返出嚟
補返張圖
普技跨屬火力排名, 淨係cap咗前25名

黑裂同g噴都有非常出色嘅普技輸出
嬴佢哋嘅都係master角同少部分限角同沼怪
火力真係對得住個定位
而月神就排30幾, 就有少少唔太似master級
配咗隊明輝水君小椿 發現都係拯救唔到唔是好夠力
3:11 打神奧綽綽有餘
https://youtu.be/RJUqFxDAV4o
未點石盤同上5星啲傷害都差幾多下
同意水君撇除大師被動比起金鳳地鼠呢兩隻天氣sup冇咁勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞