想3個月內初見腹肌 懶煮求建議

104 回覆
4 Like 52 Dislike
早餐大快活 c01 輕怡早餐牛奶麥皮 烘麵包 烚蛋一隻 綠茶
午餐 肉為主 但未諗到有咩
晚餐 譚仔 雞肉清湯 生菜底 清水
每日一個鐘有氧加重訓
零食 希臘乳酪
想問飲食如果唔煮 有咩介紹
同埋 睇utube做果啲專針對腹部訓練既work out可唔可行
太少protein 一隻蛋6-8g 譚雞肉一份比盡15g p
你幾多 BF%
身高體重?
目測25到29
身高170 體重63到
中餐食多啲肉?
你個磅數算輕
肌肉量唔夠多啲
早晚都要架 依家朝早會飲無糖豆漿/yogurt/奶/叮雞胸
每餐around 30-40%既量
如果miss左一餐protein 唔好夾硬下餐食 應該係餐同餐中間補
Bf咁高
3個月見腹肌有難度
起碼6個月

Bf最少要16以下先見到
再推
Bf 25但又輕應該skinny fat 得好緊要
三個月真係難啲你認真做gym加控制飲食,預大半年先有肉眼可見嘅效果
所謂練腹肌除咗要練夠肌肉量 最重要都係要夠低body fat percentage
你練到好撚大set腹肌但係厚厚嘅脂肪蓋住都係唔會睇到,所以啲人話abs are made in the kitchen

講緊大概18%起某啲燈光下用力谷會見到,15-16%會見到晒幾舊嘅輪廓,13-14%先叫做清晰分明

建議專注減脂,abs excercise適量就可以
https://youtu.be/Z6GjlND0rNY

認真 跟住coffee做呢個 捱得到就見效
?師兄覆錯定邀請我一齊尖
。。。我男人
咪水人
樓主新手一陣真係信咗
唔做運動想有腹肌?得啲排骨仔先做到
我冇話唔做運動 懶係懶得自己煮
我唔介意日日食同一樣既野 有規律咁做同一樣既野所以求建議 我需要一個方向
大快活
大快話雞胸
蝦仁炒蛋飯
叉雞飯要雞胸走汁

盡量唔飲野
唔該大佬! 有feel
男定女?
男!
大快活建議食雞排走汁煎雙蛋唔加粉麵飲熱擰水
多啲protein少碳水
運動方面有冇建議
跟utube做hiit or tabata?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞