單程機票去唔去到英國?

211 回覆
6 Like 81 Dislike
Molamola
GOOD LUCK , 我覺得可以博下既
On9 iata timatic有寫要return咪statutory req
E+明明hksar passport無寫需要return
唔需要你又要ground staff扮大條
扮晒係你地放人咁 真係onlun9
用iata checker啦
唔駛下下聽人9up
https://www.iatatravelcentre.com/
揀hksar + no for return ticket
嘩,第一次知呢樣嘢
聽日起身睇下先,thx
我真係屌你都廢撚事

https://www.gov.uk/check-uk-visa/y/hong-kong/passport/tourism

寫明You may also be asked to prove that:

you’ll leave the UK at the end of your visit

咁唔係要Return / Onward Ticket ,係要咩?
你呢個簡易版timatic 我睇完得啖笑
如果真係咁小野咁簡單,航空公司洗撚比咁多錢比IATA 咩,個個上佢個網睇就得啦,年中唔小你呢d 咁既懶係扮曬野既客啦,睇得個小小野就當自己咩都知,我地部電腦check 既 timtaic 長撚過你呢個簡易版既10倍有多呀
唔好咁易信人呀,我諗我打電話比UK Embassy check Visa既次數會多撚過樓上條on9既
好波,又反擊一嘢
睇你地兩個互相切磋好正
期待下個留言
Ground staff扮入境處真係onlun9
on9仔係度扮曬野仲onlun9
喂,變咗鬧交嘅
唔好啦
唔理佢lu , 由得佢係度尻up 下,block 7 佢算數
佢係撚要扮pro
以為得佢一個見過得佢一個識
一早講左check法定statutory requirement
都仲要拎you may黎講
你唔係弱智額頭寫住我係黑工
人地入境撚因為無證明而拒絕入境
其實我前日專登俾錢UKVI send email去問
等5個工作天回覆
所以咪叫你唔好on9 扮醒目囉,我一早講左如果你唔係7下7下,英文又唔識,又得單程機票既話 , 正常唔會有問題

我由頭到尾有冇講講拎住單程機票會被refuse
check in 應該無問題啦 我用bno買機票都上到機
你唔驚入唔到境就得

想問吓係一直都要來回機票先入到境
定係依家先有咁嘅政策
利申 未去過英國
其實好多國家都要你有return ticket

當然都要睇你拎咩passport啦, 如果英國護照番英國...邊會問你拎return ticket

上tim/打去航空公司問最穩陣
N年前羚羊航空公司嘅Ground Agent 佢哋個concept 係個tim寫could be refuse 即係must be refuse 冇return嘅話即使你係美國passport 都唔會比你上機

之前試過要睇我回程既機票
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞