One piece 海賊王 1051話 高清中文版

331 回覆
78 Like 20 Dislike
咩原理 咁都得
應該係時候知道卓洛既過去
後世揚名天下
諗起七大罪只係亞瑟王前傳
可能海賊王都只係桃之助前傳
依個完全唔關年紀事
係個4檔>霸纏>5檔個成長曲線描寫得太鳩 俾人屌得太勁

契仔同路飛設定好似差唔多年紀 完全無依個問題
人地咁好心機quote 晒d 漫畫有文有路咁講都叫腦補
咁好心機quote 晒d 漫畫

有文有路

腦補

到底有咩關係
解釋晒桃子既心路歷程,唔知邊忽係化學老師腦補

再補充一下,係佢被勘十郎活捉鼓勵眾人,到眾人聽到路飛被擊倒消息佢又再一次講話穩住軍心,到最後化解鬼島下墜危機,再係主島安撫平民,以上劇情都反映到桃子成長既一面。

不過係尾田每一話將D 分鏡打散晒畫唔同角色,而鬼島下墜前,每一個分鏡都畫桃子度緊點整舊雲出黎,每星期追開既讀者咪覺得桃子好廢,搞咁耐都未整到舊雲出黎,但實際漫畫入面桃子唔係用好耐時間就成功整到雲出黎
果實能力點答你原理呀橡膠果都冇乜嘢科學可言啦

其實你係唔知佢能力,定係唔知佢用法
不過可能期期睇,有班讀者自己補左腦感覺佢整左好耐
實際上每次都係佔好少格數就飛走
加埋都係好少頁數。

仲有就係,
有批人潛意識覺得將軍一定要完美。
喊到隻狗咁唔配做好將軍/領導。
果班人忽略左上任將軍大蛇都ON99 20年
御田成日走佬離國,都俾人推薦佢做將軍

記住,將軍/王/領導,一個人做唔晒D野,
尾田好鍾意寫路飛要做海賊王,但乜都唔識,有一班好伙伴幫手一齊解決問題。
我覺得佢想寫桃之助就係走呢條路。
有一班好既家臣幫手,最後成為好將軍
桃子幾型,以為又禿頭
可以做航海日誌員,加埋卡洛特做暸望員
主要係因為婆婆媽媽,交待桃之助成長嘅經過不斷重復
其實一嘢打醒佢,已經8+20歲,要獨當一面
最多有一兩次表示佢未適應「瞬間」變成28歲,已經足夠交待佢成長
就唔使搞到今日咁,真係「突然成熟」咁突兀
勁似凱多細個
相信一定會畫再抽水俾娜美打
情報搵笨
希望唔好有 呢d劇情好難頂
以前睇op
真係有種同呢班人一齊去冒險既感覺
每個唔同既島 每次既航程之間
都係一個唔同既體驗
但自從兩年後
呢班人就好似變咗打boss既機器
去到一個島>揭黑幕>搵同盟>打boss
由凱撒>明哥>大媽>凱多
每次都係呢個pattern
雖然其實兩年前都差唔多係咁
但起碼兩年前係有描寫好多係唔同島之間既體驗同埋每個團員之間既交流
依家就只係變咗
呢個島打完 快手去下個島解任
完全無個種入到新世界
面對一個唔同既環境既刺激感同期待
只係心諗 喔呢個打完 下個到邊個啊
終於又可以睇到海勾飛黎報身價
然後路飛d fd 為佢而自豪
拎翻之前啲圖重用就得
細路黎講桃之助算垃圾
娜美八歲個陣已經係惡龍海賊團幹部,儲錢買返條村
羅賓已經係考古學家,值八千萬
小玉已經自己出黎賣笠
個個都死老豆老母,係得桃之助咁廢
所以桃之助真係垃圾來
比起娜美羅賓細個 呢件野完全係垃圾廢柴
職業係兒子 唔係將軍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞