【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯VIII

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
啱啱喺蘇寧試完Surface Studio
好正但真係好貴

你d嗜好都幾貴

我剩係買下膠睇下show, 都冇乜其他洗錢

我睇左當買左
有時遇到啲令囝sales傾兩句當有賺

上星期買左四隻膠
呢個月都要嚴禁再買

今日6月30號

00:01又係一條好漢

過左30號我即刻訂Vince Staples

買碟慶回歸

想問好耐 你咩city

NYC

佢梗係NYC啦唔係點執到我Frd張01記者證

返左十幾日工,終於有時間跟下風

對於草東
我只係諗起落大雨
前面係幾廿把遮
同埋後方嘅大麻除

我呢度睇戶外show 唔俾帶遮入場, 落雨就更加講明叫人唔好帶遮

其實應該係咁先啱
啱啱喺蘇寧試完Surface Studio
好正但真係好貴

你d嗜好都幾貴

我剩係買下膠睇下show, 都冇乜其他洗錢

我睇左當買左
有時遇到啲令囝sales傾兩句當有賺

上星期買左四隻膠
呢個月都要嚴禁再買

今日6月30號

00:01又係一條好漢

過左30號我即刻訂Vince Staples

買碟慶回歸

想問好耐 你咩city

NYC

佢梗係NYC啦唔係點執到我Frd張01記者證

我twitter同fb都問咗個場, 冇回我

對於草東
我只係諗起落大雨
前面係幾廿把遮
同埋後方嘅大麻除

原來喺佢哋 thx

對於草東
我只係諗起落大雨
前面係幾廿把遮
同埋後方嘅大麻除

我呢度睇戶外show 唔俾帶遮入場, 落雨就更加講明叫人唔好帶遮

其實應該係咁先啱

帶遮 後面啲人都唔知點睇

對於草東
我只係諗起落大雨
前面係幾廿把遮
同埋後方嘅大麻除

其實應該係咁先啱

帶遮 後面啲人都唔知點睇

我記得我係HA睇那我XXXXX了
簡直係睇過最黑人憎既SHOW

剩係得一班女人係到尖叫,冇聽到過完整一首歌
行迫少少已經比班女啤....

絲打 你嗰隻咩來架?

我仔黎

對於草東
我只係諗起落大雨
前面係幾廿把遮
同埋後方嘅大麻除

草東我覺得幾正
但似乎有一部分真indie。迷話佢地依樣果樣hipster又盛

絲打 你嗰隻咩來架?

我仔黎

紅字等於絲打是常識

對於草東
我只係諗起落大雨
前面係幾廿把遮
同埋後方嘅大麻除

草東我覺得幾正
但似乎有一部分真indie。迷話佢地依樣果樣hipster又盛

首山海好正

對於草東
我只係諗起落大雨
前面係幾廿把遮
同埋後方嘅大麻除

草東我覺得幾正

首山海好正

睇錯首山歌好正

對於草東
我只係諗起落大雨
前面係幾廿把遮
同埋後方嘅大麻除

草東我覺得幾正

首山海好正

好有爛泥既感覺
可惜身邊冇人聽INDIE
唔係一定SHARE比佢地聽
POSH LOST - POSH LOST

Post Punk/ Dream Pop/ Shoegaze

Tiny Mix Tapes 一間專出cassette 既細廠
依張作品俾部分聽過既人或者係樂評人拎黎同Joy Division 做過小比較
我自己就冇乜同樣感覺
但可以肯定既係Tiny 真係非常有眼光
依隻album 非常好聽

Post Punk/ Dream Pop/ Shoegaze

Tiny Mix Tapes 一間專出cassette 既細廠
依張作品俾部分聽過既人或者係樂評人拎黎同Joy Division 做過小比較
我自己就冇乜同樣感覺

好彩出帶之餘Spotify都有得聽

對於草東
我只係諗起落大雨
前面係幾廿把遮
同埋後方嘅大麻除

草東我覺得幾正

首山海好正

好有爛泥既感覺

見你個名 絲打你鐘意邊隊波?

我自己就冇乜同樣感覺

lm

我自己就冇乜同樣感覺

lm

係BANDCAMP聽過
我記得都唔差下

對於草東
我只係諗起落大雨
前面係幾廿把遮
同埋後方嘅大麻除

草東我覺得幾正

首山海好正

好有爛泥既感覺

練波波練爆你個波

我自己就冇乜同樣感覺

唔好意思 更正返先
負責發行同錄音既應該係Mirror Universe Tapes
我成日攪錯幫佢地做streaming service既 Tiny 當左係佢地所屬廠牌

返得晏收得晏

對於草東
我只係諗起落大雨
前面係幾廿把遮
同埋後方嘅大麻除

草東我覺得幾正

首山海好正

好有爛泥既感覺

練波波練爆你個波

唔通你鐘意獌狗
https://lesautres.bandcamp.com/album/stern-ep

都仲係佢地
聽足一日

我都loop 咗一日BSS
次次見到其他人買左碟自己未到就週身唔聚財
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞