【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯VIII

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
Mercury Rev 我最鐘意係Deserters songs,哩隻真係年度十大 宜家間唔中都會播吓 唔係因為有情意結 而係真係好好聽 佢哋早期啲嘅嘢就偏向avant pop/rock同noise少少 如果啱聽當然要聽Tindersticks, Sparklehorse啦 哩三隊都陪著我解開咗唔少少年老虎的煩惱

Sparklehorse
今晚同個台妹fd食飯講起落日飛車, 原來佢同佢地好熟, 識咗廿年
http://pitchfork.com/thepitch/lcd-soundsystems-gavin-russom-comes-out-as-transgender-interview/

LCD Soundsystem’s Gavin Russom Comes Out as Transgender: “Now It’s Time to Become a Whole Person”

睇唔出
Mercury Rev 我最鐘意係Deserters songs,哩隻真係年度十大 宜家間唔中都會播吓 唔係因為有情意結 而係真係好好聽 佢哋早期啲嘅嘢就偏向avant pop/rock同noise少少 如果啱聽當然要聽Tindersticks, Sparklehorse啦 哩三隊都陪著我解開咗唔少少年老虎的煩惱

首endlessly
今晚同個台妹fd食飯講起落日飛車, 原來佢同佢地好熟, 識咗廿年

首endlessly

endlessly 同 the funny bird

台妹

台妹

仲話自己唔係男神

台妹

呢幾日一起身洗頭同夜晚搭的士返屋企都係聽落日飛車
由其搭的士成條街無人聽金桔希子好好feel

台妹

做咩咁夜先收工?

台妹

做咩咁夜先收工?

好早收左喇 通常係之後出左去海邊hea下

台妹

仲話自己唔係男神

原來同我地講左一日台band嘅目的只係想帶出佢同台妹食飯

台妹

做咩咁夜先收工?

金桔希子 番號係咩?

台妹

仲話自己唔係男神

好攻心計呀

Broken Social Scene

Indie rock

https://open.spotify.com/album/3q1l2VLfUV6r6C65qJKiRw

聽咗幾首已經起晒雞皮

台妹

做咩咁夜先收工?

金桔希子 番號係咩?

SDAB

台妹

仲話自己唔係男神

好攻心計呀

我完全filter 走左台妹呢兩個字

台妹

做咩咁夜先收工?

burgundy red聽到出晒水
http://pitchfork.com/thepitch/lcd-soundsystems-gavin-russom-comes-out-as-transgender-interview/

LCD Soundsystem’s Gavin Russom Comes Out as Transgender: “Now It’s Time to Become a Whole Person”

睇唔出

如果係James Murphy會仲驚嚇

台妹

仲話自己唔係男神

好攻心計呀

spotify問題
如果我發覺Spotify up錯歌(歌名同首歌不符)
應該向邊個投訴?

我想聽閃爍登場
但佢俾左首華麗轉身我

向Spotify投訴 唔通向Apple Music咩

點投訴
Spotify竟然搞錯小荃BB啲歌

我都想投訴
Spotify同蘋果都搞錯左我想聽左好耐嘅saehansori

台妹

仲話自己唔係男神

好攻心計呀

https://youtu.be/-FISWhTWJhk
求其click都見到美國大師Alex Katz嘅畫作
唔識隊band, save低遲啲聽

又係我嘅至愛Diebenkorn

又係我嘅至愛Diebenkorn

Grizzly Bear
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞