【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯VIII

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
我個台妹fd其實都係音樂人, 幾年前自己嚟到new york 做電影, 音樂. 已經寫好一隻碟但未搵到label 出, 揸student visa喺度又唔可以搵嘢做, 屋企又唔支持, 而家已經去到山窮水盡一日食一餐嘅地步, 但又唔想衰俾人睇返台灣出碟 (佢話返台灣出其實係好容易因為識人), 所以而家為理想乞食

呢隻係佢嗰隻唔知有冇機會面世嘅碟, 第八首係月亮代表我的心cover

大家有時間可以聽下

https://soundcloud.com/space_meow_doll/sets/long-vacation-in-b-k/s-o5oTu

巴打好邪惡

Keep住繼續寫音樂啦 當自己係一直工作/創作緊,只係未出糧咁解啫。

佢都好有自信, 覺得第日會搵到錢, 同埋生命力真係好強, 樂壇小強嚟

唔拍拖結婚唔洗供養照顧父母的話,只要專注喺一件事上面,點會唔成功

屋企冇錢點搞藝術
香港地冇夢想就係仔女一出世個將來就預定為父母家庭犧牲
我個台妹fd其實都係音樂人, 幾年前自己嚟到new york 做電影, 音樂. 已經寫好一隻碟但未搵到label 出, 揸student visa喺度又唔可以搵嘢做, 屋企又唔支持, 而家已經去到山窮水盡一日食一餐嘅地步, 但又唔想衰俾人睇返台灣出碟 (佢話返台灣出其實係好容易因為識人), 所以而家為理想乞食

呢隻係佢嗰隻唔知有冇機會面世嘅碟, 第八首係月亮代表我的心cover

大家有時間可以聽下

https://soundcloud.com/space_meow_doll/sets/long-vacation-in-b-k/s-o5oTu

巴打好邪惡

Keep住繼續寫音樂啦 當自己係一直工作/創作緊,只係未出糧咁解啫

佢都好有自信, 覺得第日會搵到錢, 同埋生命力真係好強, 樂壇小強嚟

唔拍拖結婚唔洗供養照顧父母的話,只要專注喺一件事上面,點會唔成功:-[

我會quote 你嘅說話去鼓勵佢
夜已深 幫大家整wallpaper

https://lihkg.com/thread/312857/page/1?ref=android

LIHKG @ Android
依個巴打整D Wallpaper幾好
passport有下集喎

最柒?

中左最靚
我仲擁有有一本係我心目最柒既(唔係特衰)
唔知會唔會中埋呢

巴打係獨行殺手?咁多passport嘅

我柒個list除左意粉之外 其他應該冇機會有
講起banksy就想聽, 一路盪衫一路聽

盪衫

盪衫

一起身想聽下歌點知比老母搶先一步係到播love songs

可唔可以反轉睇下有咩歌

盪衫

每次盪衫都諗起家燕蛆首盪盪盪

可唔可以反轉睇下有咩歌

唔明邊個design到啲字咁難睇

可唔可以反轉睇下有咩歌

想當年好中意聽IF

可唔可以反轉睇下有咩歌

識1/4左右

可唔可以反轉睇下有咩歌

想當年好中意聽IF

呢隻碟計我最鐘意應該都係if, 跟住就he ain't heavy

夜媽媽自摸奶奶寂莫難耐, 聽下#1男神

成功搶回播碟權 抑鬱車厘子
國際巴有冇聽住做個勇敢中國人去睇遼寧號

我鍾意lucky star 多d

又係呢隻,你咁想畀人起你底嘅

上次係the national
國際巴有冇聽住做個勇敢中國人去睇遼寧號

唔驚沉咩

我鍾意lucky star 多d

我都係 但發現原來我淨係買左digital無碟
有緣買返隻

上次係the national

男神點會驚俾人起
我哩啲毒撚就驚姊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞