港產片不死(21) (緣路山旮旯/闔家辣/七人樂隊/智齒上咗Disney+)

1001 回覆
32 Like 5 Dislike
終於有得瘋狂咁睇港產片
btw 梅姐電影版已上D+
好耐冇玩票房競猜遊戲
趁嚟緊個個禮拜都有港產片上
開返隻game玩先
一齊估吓嚟緊新戲開畫同total票房
下個禮拜上闔家辣
就估佢先:
開畫50萬
total1500萬
director cut好睇太多
假冒未過千
但開畫大約60萬
三日total啫
何況我自己玩估票房都係偏向低估多
呢邊估冚家辣開畫票房150萬
最終票房1200萬
阿媽有咗第二個
開畫票房:600萬
最終票房:2000萬
咁老定
我唔估住,睇吓首日開幾多場先
ATP $100/張飛
600萬=第一日6萬人入場
如果第一日當大片開400場
即係每場要150人先做到
仲要未計8成半入座
阿媽我會樂觀啲
一嚟入面有兩位人氣好高嘅鏡喺入面
二嚟套戲好似唔係幾伏,如果係煽情嗰類嘅話應該都幾多人會肯入場睇,或者睇2至3次以上
其實佢係咪打多咗個零咋
開多幾場謝票嘅話肯定場場爆咁濟
不過都要睇吓到時會唔會又撞正濕鳩疫情
開畫600萬差唔多係Marvel級

闔:開70k, 埋16m
媽:開90k, 埋22m
緣路: 開30k, 埋4.5m
https://www.hkfilmblog.com/archives/86303

《奇異博士2》首天安排於全港60間戲院映約千二場,意味著每間戲院平均安排上映二十場,以每個影廳每天上映六場戲院,意味著每間戲院平均撥出至少三個影廳來播放此片,結果合共錄得逾71,000人次,每場平均人次接近60。以目前戲院入座上限五成旳情況下,成績可算是相當理想,而推算收入則達580萬。

1200場先580萬
如果港片開到哩個數真係光復港產片
係我估得太多了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞