做過三間LAB(公證行) 你問我答

132 回覆
5 Like 0 Dislike
有無做過蛇記呀

E&E 個老屎忽阿乜撚野燕姐班小圈子,樹倒猢猻散未呀
有無做過蛇記呀

E&E 個老屎忽阿乜撚野燕姐班小圈子,樹倒猢猻散未呀

佢地好似地震
呢排揾Agent高薪挖角 Sr位 請唔只一個
Offer仲唔算差
求lab扮工生存技巧 好撚鍾意ot
Lab狗想轉行有咩選擇?
藥sales?

Office hour唔做野 OT個陣先爆Seed
Office hour做哂野(如果做得哂) 唔OT 都係死罪

Office hour做哂野(如果做得哂) 唔OT 都係死罪

btw 做曬嘢想o可以如何
Lab狗想轉行有咩選擇?
藥sales?

Medic 同Chem唔識
但通常都可以轉去啲客度
然後屌鳩以前啲同事亂做Test
Report唔準
第二間LAB 話Past
第二間LAB 可以一日出Result
第二間LAB 收平你好多
我唔理 總之你同我出Pass
我批貨做起左

p.s.只係模擬情況

p.s.只係模擬情況

一工都無 O黎做甩柒
而家做緊邊行?

點解咁對呢樣野咁有興趣?
同LAB無直接關係既工

出黎轉得返咩工?
聽講lab人工好低

轉去啲客度做 然後同翻LAB deal啲Test(因為你識做啲Test LAB唔敢亂黎)
做test既post好彩就可以轉QA
但QA門檻好高
無運係一定轉唔到

而家人工幾多?

p.s.只係模擬情況

一工都無 O黎做甩柒

而家做緊邊行?

同LAB無直接關係既工

出黎轉得返咩工?
聽講lab人工好低

轉去啲客度做 然後同翻LAB deal啲Test(因為你識做啲Test LAB唔敢亂黎)
但QA門檻好高
無運係一定轉唔到

而家人工幾多?

其實個個問咩人工又唔講咩Post想點
定係我想答你LAB清潔姐姐咩人工
而家做緊邊行?

同LAB無直接關係既工

出黎轉得返咩工?
聽講lab人工好低

但QA門檻好高
無運係一定轉唔到

而家人工幾多?

其實個個問咩人工又唔講咩Post想點
定係我想答你LAB清潔姐姐咩人工

想我答你
點睇UL?

人工低 無位上 講完
點睇UL?

人工低 無位上 講完

根本間間LAB都係
就黎要放係頭POST Q&A
而家做咩行業
初初入去人工有幾多
你個部門好唔好相處

唔自爆
幾年前HD仔 FG7.5~8.5K
而家Degree FG係12K+
通常部門圍內都仲OK
有啲LAB testing同CS係死敵 好Q煩

Fg通常做幾多年先過到20k
而家做咩行業
初初入去人工有幾多
你個部門好唔好相處

唔自爆
幾年前HD仔 FG7.5~8.5K
而家Degree FG係12K+
通常部門圍內都仲OK
有啲LAB testing同CS係死敵 好Q煩

Fg通常做幾多年先過到20k

唔轉工既話 五年內一定唔得(鳩估7年都唔得)
差唔多要去到Super位先過到20k
仲要一個department得一兩個Super位 有排都未輪到你
而家做緊邊行?

同LAB無直接關係既工

出黎轉得返咩工?
聽講lab人工好低

但QA門檻好高
無運係一定轉唔到

但你以前做lab technician 唔會有機會同客溝通,係cs負責架麻,你apply 而家份工難唔難,同埋覺得前景點
而家做緊邊行?

同LAB無直接關係既工

出黎轉得返咩工?
聽講lab人工好低

但QA門檻好高
無運係一定轉唔到

但你以前做lab technician 唔會有機會同客溝通,係cs負責架麻,你apply 而家份工難唔難,同埋覺得前景點

我中間做過幾年其他工
我係靠個份工既經驗黎揾我而家份工
靠LAB經驗你個人無運 想轉行基本上都係等乞米
點評價external audit ?
我個人就覺係做臨記
見証住大量戲子

做戲就梗架啦

不嬲一年之中係得個幾日會認真做Test(講梗Demo個啲人)

其他人一律人肉佈景版(做Test驚比Auditor捉)

Auditor走左即刻瘋狂OT追翻d Job

好多Auditor都係大專D啊Sir 平時都係教呢啲

做錯左佢地一定會睇到
我個人就覺係做臨記
見証住大量戲子

GB個啲Auditor就算啦
根本落黎食餐飯就翻上去
我個人就覺係做臨記
見証住大量戲子

做戲就梗架啦

不嬲一年之中係得個幾日會認真做Test(講梗Demo個啲人)

做錯左佢地一定會睇到

Agger

乜鳩都係我dem
我個人就覺係做臨記
見証住大量戲子

做戲就梗架啦

做錯左佢地一定會睇到

Its bv sgs 三大垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞