信用卡討論區(114)新網購卡新飯卡

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
有冇人知匯豐red card 喺Sony官網買嘢係咪可以食晒4%?

同埋有咩方法可以完全唔需要做OTP?
俾返張卡人啦
如果覺得有問題,係執咗人哋張卡既,歡迎報警

記得做個好市民
睇吓係你浪費警力定係我用咗人哋張卡
點解要唔需要OTP
同埋有OTP九成都一定有4%咁滯
Send 唔 send otp 應該係由銷售網站終一決定。用戶應該冇得揀
因為過幾日唔喺香港又有嘢想買(喺唔喺香港嘅期間先至開售),如果要收OTP冇漫遊又搞唔掂,所以睇吓會唔會有方法可以唔使
搵屋企人幫你買
同埋外國唔洗漫遊都收到OTP
開漫遊收 sms 係免費,點解唔開?
非面對面交易有 sms 通知。俾人盜用時好快知。你晌海外,被盜用機會更大
要漫遊,但係免費
原來係咁?
咁唔使開漫遊,應該點樣set到可以收到訊息?
唔該晒巴打求教學
即係唔好喺海外嘅時候用信用卡買嘢?
係咪咁樣就OK?

漫遊要開,但個上網就熄咗佢。
去到當地carrier會轉返當地,收訊息唔使錢,唔聽電話唔打電話就得。
好似係
用現金又有另一啲風險
100%全對
你要做嘅係去用緊嘅電訊商申請漫遊功能。一般係要求你用信用卡交月費。
晌海外,唔需要晌手機開漫遊、數據功能都可以收到香港send 俾你嘅 sms。
不過現代人去海外都會上網。你要用兩部手機,一部插香港張卡,另一部插當地上網張卡,假設你部機只可以插一張卡 / 唔用香港卡去海外漫遊上網服務。
係咪即係咁樣?
以前本身係hsbc無儲蓄戶口同出糧

早排想申請vsia signature,但唔批,年薪我有3xk,局住用red佢批4萬,點知中伏,鬼叫唔睇4%條件,嬲嬲地cut卡,之後去申請platinum信用卡擺係到等邀請升visa signature,但今次批2萬,直係點?
另外佢審批白金時佢睇過我tu,批卡後一個月又睇多次tu ,hsbc直係點,領左卡唔用都有罪?
有冇人用citi reward ?本身食飯用hsbc vs,上網red. 見reward 拍卡比錢有5倍積分。諗緊申唔申請,用黎簽一般消費。
仲以為VS RED果D最低批6萬
垃圾卡
同埋佢個所謂5倍喺佢改咗個換Cash比率之後已經廢咗
由250:1 to 270:1
再講,佢個所謂5倍積分等幾個月先出,等得嚟你卡都Cut埋了
好感謝大家不厭其煩地覆我!感謝!
想問下巴打們 點樣煩發呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞