信用卡討論區(114)新網購卡新飯卡

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
Standard chartered smart card現金回贈係咪要自己另外申請?唔係自動過數?
請問你哋申請Citi cash back要幾耐先批?
唔好意思 小弟想問少少嘢
星期日申請咗Simply Cash卡 渣打淨係check咗TU 無要求我上傳入息證明
幾分鐘已經收email成功獲批 卡號同埋信用額已經出咗
係咪意味著我唔使補申請資料?
轉錢都計喎
有用,超市卡今用
如果要extend里數, 30/6前要轉20000AM的話, 申請Everymile係咪暫時最抵玩既做法?
唔該
8000係講緊回贈$8000
半年內最多簽16萬?
4項指定類別的零售簽賬合計每個曆月的首HK$8,000簽賬可享5%回贈,其他類別零售簽賬每個曆月的首HK$20,000簽賬可享1%回贈。
要有朋友幫你轉先得
5%回贈每月最多得$160回贈
反而1%無上限
不過都係豬比simply cash
點解係160? 唔係400咩?
5%當咗除50啩
腦殘計錯
8000x5%=$400
其他原來果1%最多都係得$200
你真係新手喎
可以咁講
同時EM轉avios今個月多40%
thx 巴
想問埋Everymile既RC係咪唔係同其他卡共用(red/vs)?唔記得邊到睇過人咁講
EM卡獨立
1RC對20miles得EM賺返黎嘅RC先兌到
其他就一樣,eg 1RC=一蚊找卡數
噢, 咁唔使考慮EM卡了
因為有4000RC 6月到期, 本身想順便轉20000AM去extend舊個D AM
想問下eminent signature 同eminent platinum 有咩分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞