想問下油漆個價錢合唔合理

156 回覆
1 Like 26 Dislike
晉海wor
設計師本都食咗一浸

你搵中價設計師,佢自然未必搵到咩好師傅俾你

又,好師傅都未必要接設計師啲job,自己都大把路數

所以好多設計師個班底都麻麻地

結論:好工質素好壞完全同價
我本身拆左啲野有啲窿窿
自己批 但唔係全幅牆批 驚搞唔掂
用埋沙紙磨
立眼望就冇咩野
近望都有啲凹凸位
我係設計師

我好明白有人混水摸魚,有人貨真價真畀人話劏水魚

我可以好肯定講,單價貴但用靚料 好手工既師傅,一定賺得少過普普通通一間價錢中等既設計公司

設計師本身都食咗一浸

你搵中價設計師,佢自然未必搵到咩好師傅俾你

又,好師傅都未必要接設計師啲job,自己都大把路數

所以好多設計師個班底都麻麻地

結論:手工質素好壞完全同價錢無關
無錯
嘩碌撚完post
咁撚多裝修佬踩鳩人報價
跟住聲稱自己做好撚平

唔好咁撚肉酸啦你班撚樣
係未開工既相
算啦,個兩條友都on99,明明六萬係公價。雖然可以做到平d,但點計3萬都冇可能做到
搵個師傅完成嘅單位睇下手工,比較下就可以啦。啲駁口位、新舊牆位三四個月後,收完水出現裂痕都好常見。有啲師傅會包返手執返靚,確保保養期內牆身平整。
個人覺得,貴唔貴在於起貨質素,同之後跟進嘅態度同服務。
白痴都識油上去啦
計我話$10000公價啦

600尺全屋重做油,連工包料
低過$40000都肯接既
手工可能都係DIY級數
係連登講價錢真係無謂

十個有九個post 問價錢都一定話貴
連登仔心態要你倒貼返轉頭就啱架啦
600呎全剷底油2浸,4萬左右, 中工水準
6萬可以去到大工水準了
報多幾間先啦,好多水位。
唔明做乜咁多人讚

拎得張報價單岀黎問都係未開工架啦
咁個裝修都係上一手關樓主咩事
樓主間屋又多陣,又多花線,都好L惡搞
我就覺得唔駛錢
比間屋你練習仲要收我錢?
(Or )二選一呀
剷底如果唔係做開藍領唔好玩自己
屋企裝修嗰陣試過一次發現冇表面咁輕鬆
由其天花要舉支野又要用力真係手都酸
仲要係條梯到太大力失平衡就仆街
我反而唔知點解油油都要搵設計公司

佢幫我設計啲乜嘢? 同我一齊落立邦調色中心 (即係五金舖) 揀油?

直接俾個師傅好過啦,現金交易

$40,000 !! 買料清泥頭$5,000

俾你搞足10日, $3500一工,做唔做?

$60,000 係公價? 條友都on9
唔想做咪mark高啲
好似成7百幾蚊每平方米。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞