想問下油漆個價錢合唔合理

156 回覆
1 Like 26 Dislike
開10萬啦,咁你報價部比佢多咗三浸油,點剷底、批灰,我都想做裝修佬
柒咗
想慳錢直接係上面貼得唔得
搵多兩個報價比較下囉
要搣現有牆紙,鏟底
批灰,”省” 灰 2 浸
油漆 1 底 3 面
全部都要時間
垃圾師傅先接app呢啲

都算貴, 做開豪宅既design firm 先會開呢個價。 正常7萬左右。
真係好撚樣衰,樓主住賓館?嘥晒層樓
油油呢啲低技術嘢使乜搵豪宅designer firm

識用app搵生意咪多啲錢囉,好似班食古不化嘅的士佬唔用app嘅,咪搵少啲囉

正常價七萬蚊? 其實搣牆紙,剷底批灰再油三浸要仲有幾多日?
易學難精 散平幅牆超級難 無要求當然乜撚都得 我屋企都係自已油 批突左散到仆街都唔平 自己屋企就由鳩佢 掃痕又係另一個難題
我當你天王級油油師傅啦,大概要做幾多日?
判同打工點同?
計日薪既要保證有工開先有人留

天王級基本唔接屋仔 個班去晒做精裝喇

市價一般油漆師傅24蚊尺 再平就一定講明唔包執修 交貨就交貨
Tg me hugo1991
自己批灰上油定直接油上去?
質感點樣
買牆身打磨機丫嘛 好平又易用
爸打屋企行大陸骨場風?
貴定平視乎你覺得佢值唔值

實有啲20000蚊可以做到畀你,你接受到手工差,可以有咁平揀咁平,不過人地咁貴可能都有佢既價值,無得淨係用總價去相提並論
呢度啲人只係會用最平既去計,所以你問黎無咩得著
香港做裝修個range其實好闊

唔同價位既裝修師傅/design firm之間其實真係溝通唔到,佢話你好貴唔值既同時 你都接受唔到佢地啲手工

我都瀨過野,平時同你一樣要貼哂和紙膠帶油,但嗰批師傅唔得閒我搵另外啲人頂住先,佢地連砂紙都未磨好就油,啲掃痕粗到仆街都當住我面話自己油得好靚
你太睇得起香港裝修佬 / 設計師
千祈唔好假設一分錢一分貨

二萬蚊都可以手工好
六萬蚊都可以垃圾手工
我係設計師

我好明白有人混水摸魚,有人貨真價真畀人話劏水魚

我可以好肯定講,單價貴但用靚料 好手工既師傅,一定賺得少過普普通通一間價錢中等既設計公司
好多老屎忽連和紙保護膜同分色紙係乜都唔知
黐又黐得求其
咪出晒界又唔直
而且肯用返幾工人去黐好晒全屋嘅師傅有幾多
有朋友做呢行
比錢佢晚晚收工同佢一齊油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞