0針嗰班同疫苗通行證距離愈嚟愈遠

278 回覆
404 Like 256 Dislike
進入酒店食肆 健身房 泳池咪要囉
除非你淨係匿喺間房 乜鳩設施都唔用
咁仲叫staycation?
on9仔去酒店唔係去扑野把能咩
其實打疫苗為左堂食睇戲 返工己經好滑稽
支針嘅作用係民生唔係為防疫 但對外同中國都通唔到關
我冇話信世衛
唔好錯誤解讀我講嘅野
講緊醫管局條數唔係一次性
係一直要提交
同埋執行上根本冇咩可能造假
唔同你選舉投票/遊行人數咁只係一日嘅數據
打針紀錄要身份證同打針時間
同埋醫療系統會有打針紀錄
你諗下當一個冇打針嘅人去急症
如果有造假 個醫生會check到佢打咗針
跟住因為呢個假紀錄而出現醫療失誤
唔係你講到咁輕鬆可以造假架
我上面兩個留言都係講緊staycation
你屎眼睇到我打去酒店?
其實睇返個setting
2針係一套 第3針開始叫做補打返 增充劑
正常新打2針已經係最強效?
當然依家谷針撚已經谷到痴哂線
仲有
全部打針紀錄呈交都要經過好多層監督簽署
施針醫護 > 打針場所負責人 > ... > ... > ...
Tiphareth610 你唔會痴線到幻想以為全港醫護不分黃藍一齊造假數 而冇人爆俾公眾知
拎得白卡啦你 Tiphareth610
你係咪覺得自己好有先見之明好自豪
你只係跟政府政策順流而行拎到紅利
其實你平時係咪好撚笨實嗰啲人嚟
數據造假根本唔需要配對身份,點會影響底下啲醫療程序
如果係外國返去探親係咪又要外國打齊針數先入得餐廳
我當然知,只係都俾我發洩下,
而且唔係咁就冇乜可以討論
講到好似冇得堂食同staycation會死人咁
枝針就真係會死人喇

而家因為打武肺疫苗死嘅人 香港政府話有幾多個?你信佢公佈個數字?
你唔信嘅話 咁點解又要信佢公佈個疫苗接種人數?
佢交幾多人數俾世衛你又點知佢係真定假?

中國武漢兩年前嘅確診人數你係咪又信?
經歷過呢三年之後 你覺得中國政府同香港政府到而家呢刻仲有分別?
往死裏打
我都係一針都未打
佢根本唔撚明
香港政府公佈個數字 同醫管局入面個實際數字 你有方法證明到一定係一樣?
香港政府要做個假數出嚟公佈有幾難?
你唔記得中國最叻就係報假數?
佢應該幾好人夠誠實,條腸夠直
算啦,我無所謂比人話我陰謀論上腦
呢幾年乜荒謬嘢都發生過晒
仲信公權力國際組織既人係好幸福既
我記得之前香港政府公佈過某個年齡組別嘅疫苗接種率係超過咗100%
呢個年代連美國政府講嘅野都要諗過先決定信唔信啦
香港政府講嘅野你仲信
你可以睇下8月前應多一批地盤佬谷第3針
講緊好多人明明打咗針但同你班冇打針人士講自己冇打針
令你地有錯覺相信自己唔係孤軍作戰
喺打針人士眼中 你地只係傻更更一直限制自己娛樂同自由
出入境自由都守護唔到
入境其他國家未必要打3針
但係入境香港就要打3針
等同冇得去外國旅遊
好啦你繼續乖乖地做你嘅港豬啦 唔阻你喇
變左大灣區風土病每日兩位數字,唔會完
加油啦你 繼續做你嘅苦行僧
未夠6個月
5月31起計
最遲係5+6=11月?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞