Hot Toys 1/6 1/4 Figures 討論區 607 牙活我求下開訂加派貨

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
有幾多隻真係遲派鳩up唔使成本,個堆85bd你訂之前都知要等2年2021Q3-Q4先派,你唔係以為訂尾水單都想早拿貨下話
而家講緊嘅唔係等一年叫耐,係開訂話等一年,實際再delay多半年至一年

呢一個係公司不能兌現承諾嘅問題,點解貨不對辦所有人會屌到飛起,但遲派係正常?
已經準備好obi被阿活血洗
訂幾錢?TE好似2。3百
唔得咪當達訂
Fire Toys
你比個例有邊幾隻係delay依家得miles 同 loki係 delay
我意思係 人哋叫你"嫌耐唔好訂"好正常

佢遲到同貨不對辦都係唔啱㗎
但係1/6有版權嘅公司得佢一間,佢壟斷晒都好正常

咁你接受唔到佢嘅缺點,你咪唔好訂佢囉
準時派係應份,定得派貨時間就應該喺個派貨期完之前全派

你咁樣講咁第二三日單等兩個月係唔係基本,呢度日日叫派DX19嘅係唔係應該全部收皮
我訂咗eternal toys 問咗可以退
多人訂,自己張單又遲,咪遲派囉,笨大d二、三、四次受注咪又係遲一、兩個月先有,如果想準時,以後隻隻限量咪易就貨期,問題係到時邊個最著數啫
咁你咪棄hottoys全力玩副廠囉
你唔支持副廠叫d副廠點競爭
其實副廠賺的錢係比HT多
剩係冇版權已經賺左
你入坑個一日,唔知越遲訂貨越遲拿,定你依家先發現依個玩法,由頭到尾佢都只係話20xxQx-Qx開始出貨
個派貨日子不嬲都係講第一次派貨個日子, 之後都無得估架啦

由2020年開始每隻由宣佈開訂至派貨平均多咗150日

所以而家開訂至少寫18個月,之後覺得唔夠咪再加多啲時間
咪就係數據見到越來越多遲派
果位巴打都冇講85BD
另外派得慢同遲到係兩件事
ht除左部分遲派之外都無咩問題 建議佢之後開訂作大個派貨時間 咁就無得嘈 早派又開心
85BD 叫派得慢/遲
85BD 第一日會場真係21Q4 派到貨

我都無提過85BD,唔知點解會有人攞呢隻來講,都係嗰句,我覺得係派貨期內全派係應份,HT收多咗量發覺整唔切,就應該update派貨時間表,遲派就應該可以選擇退訂

話鳩up嘅可以睇埋呢個,HT有四分一貨係遲派,係有早派嘅,每年嘅現貨限定/打尖款有特別待遇咪早派囉,其他慢慢等啦
總之派貨期內,我到唔到手就係遲
當初一早知佢會遲到,就梗係可以揀唔訂啦
但唔係個個知架嘛,入左坑先知佢遲,屌佢遲派又唔得
講個問題出黎就叫返你唔好訂,咁都好矛
其實睇你點定義可以理解做派嗰日/到手嗰日寫得咁含糊所以咪唔驚俾人告佢仲要寫住approximately 2080先俾你都吹佢唔脹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞