Hot Toys 1/6 1/4 Figures 討論區 607 牙活我求下開訂加派貨

1001 回覆
6 Like 7 Dislike

食得咸魚抵得渴
想安心賺,又對自己出品有信心
應該去買版權先係正路
唔記得咗Ching你隻Loki仲未攞得添
無版權本身就係偷雞
講咩生存價值
之前fire toy 出咗隻啦
嗰間有licence就算qs想出佢都係有licence
你估版權平咩隨時佔咗隻嘢六七成價錢
個隻HOTTOYS 真係要企埋一邊
等副廠出睇曬市場反應,同個價可接受程度,佢自已先出有咩問題,唔通搵人做research上黎問你呢班未開就話訂,開左就不了既人咩大哥人地都係做生意,玩冇版權都玩得大聲過人
HT隻batman又改成點呢
仲要過埋版權方甚至演員approve
老翻野乜鳩都唔駛緊係出乜都得
我都唔想叫春,但HT遲一年都唔派貨又可以完全當無事好大原因就係因為佢壟斷咗個市場

指出個問題就會被人話嫌耐咪唔好訂以後唔好玩
有幾多隻遲左派先?
見到鳩流區啲撚樣發晒羊吊咁屌真係好撚治癒
你講到好似有人迫你玩figure咁, 覺得ht 咁仆街咪唔撚好玩囉
咩點解你仲要玩ht 唔玩副廠呀?
因為ht 比到嘅野副廠比唔到嘛,屌你老母
牙活,副廠仲岀謎語人呀
唔好漏咗
認真講句QS 1:6如果佢出得同隻版8成似,我覺得係有機會用differentiation 贏到/最少喺ht手上拎返多啲market share咁就唔會變到太壟斷
出自己1/6
你係咪弱智,講緊間公司有問題好似踩到你條狗尾咁

係唔係覺得自己就算知道有呢堆問題都照買照訂心理唔平衡
啲人話qs好好喎 仲話1/6出到1/4雕7成已經收貨
不過最好笑都係睇人話猴活寒酸同小器
唔知隻大鷹要幾銀呢
除左派貨遲,其他唔覺有咩問題
收聲啦,想訂windu 啊
咁冇計喎,有拉臣有質素嘅1/6公司得佢一間
壟斷係正常,你如果嫌耐真係冇計

啲人叫你嫌耐唔好訂都好正常姐
我唔係話HT遲到係啱,但如果你真係接受唔到咁咪唔好訂
都係嗰句,玩具唔係必需品,壟唔壟斷真係咁影響?
支持無版權就可以打破壟斷?

利申 玩sw好少面對遲派
+1
主力玩SW基本上唔太需要受氣
有時仲會有驚喜同阿活小心意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞