水晶撚入嚟 (50)新手睇晒置頂先再問

1001 回覆
9 Like 28 Dislike
介唔介意比啲提示係邊間 等我避開下

咁力泥同水龍珠算唔算係水晶類呢?
因為水晶應該係唔需要開光 係消磁淨化就得?
好易搵 youtube打水龍珠定制就搵到

水龍珠同力泥應該唔屬於水晶
水龍珠係人造鋯石
力泥係風化左嘅赤鐵礦石
要泰國高僧加持先有能量
亦唔使消磁淨化充電
https://youtu.be/EvoZUGuqEmA

Franco sir有幾集都講過水龍珠 可以參考下
如果唔介意佢材質唔係天然野 平平地買黎試下都無妨既知道自己買緊咩玩緊咩就ok 最重要自己鍾意就無問題
想問下男既話想招桃花招財帶邊隻水晶好 係唔係一定要帶左手呀
其實唔關男女事
招桃花嘅粉晶,紅紋石,草莓晶,薔薇輝……
招財就金髮晶,金鈦晶,金運石……
通常都戴左手
開得係誠品專櫃應該係真
新手想入條平平哋嘅超7 四位數以內
有冇人放或者推薦邊度買
1000左右應該可以買到晶體清但礦少既超七
PO頭個堆是但揾間都應該有
Stellax長期都見有平價超七可以去睇下,不過礦少+勁細mm,幾百蚊搞掂
認真
有心買就儲錢買條靚嘅
好過放係度積塵
同意,不過佢如果單純追求“超七”呢個銜頭咁就可以好平嘅
超七係冇盡頭的
好過買左條多霧又少礦
然後後悔當初點解唔儲下錢
買條清晶多礦又啱眼緣
美國赫基蒙閃靈鑽有產油膽咩?
我以為巴基斯坦產嘅閃靈鑽先有油膽
美閃冇油膽的
有冇老手可以教吓我點樣睇霧同礦
同埋係咪大部份水晶都係睇呢兩樣?
係咪講緊paws嗰個post

求其google幅圖講下,例如最左邊嘅睇到好棉,白矇曚咁入面又少礦物,最右邊係清嘅多礦物顏色又好濃
咁好多水晶都睇其他野,例如月亮石會睇佢光唔光,紅紋石睇佢多唔多白紋,種種水晶睇嘅都唔同冇得一概而論
嘩巴打
你唔好屈我呀,我唔想收律師信

唔記得邊度睇先話美國邊會有石油
原來佢已經更正返
前兩日見佢賣油膽美鑽
我幾想拎住個post去問Franco sir睇佢點答
我記得睇franco sir 啲片話
赫基蒙冇出產石油,所以唔會有油膽
巴基斯坦產嘅閃靈鑽先有油膽

如果呢兩個都差唔多價邊個好啲
正皮:上
負皮:下
兩個都好垃圾,不如儲多少少買條靚仔啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞