水晶撚入嚟 (50)新手睇晒置頂先再問

1001 回覆
9 Like 28 Dislike
第三隻第一眼睇冇咁合眼緣 又貴
所以應該都揀頭兩隻

有片呀 啲圖係我cap返出黎
自然光咁嘅色算唔算好?
賣家話級數算高 火彩好 算好難得
唔太識 信佢啦
都要有實物睇先學到 得圖真心唔識睇 買左先識
入坑三個月分享

我真係完全由零開始,俾同事條粗半盆綠幽閃到(佢戴嗰陣真係忙到仆街,不過真係升到職),所以買「綠」系,點知越睇越中毒,暫時斬手指。

第一條銀耀(10m),戴會手痺,小人少左,冇圖,暫入冷宮。

第二同第三條水晶:綠髮(8.3m)、綠幽(9m)
嗰時未識野,去左玉石唐太,完全靠眼緣,兩條~$1500。由於戴綠幽嗰排忙到仆街,所以入冷宮。綠髮不時戴。

第四、第五條,潮特黃店,直播買魔鬼海藍(11.5m),特登揾透版~$1200。由於買左金貔貅,所以又買左條黑碧璽(8m)戴右手,~$100,不放圖。

第六、第七條
x善直播買左條彩髮(8m),~$700(折後)。忍唔住又買左條黑美人(8m),~千頭(拆後)。

第八條
同上,幫女朋友攞貨,又忍唔住。紅黑超(7.8m)~$3900(折後)

第九、第十條
尖咀貓直播買,彩幽靈(11m)~$300、綠碧髮(11.5m)~$300,平靚正。

第十一、第十二條
荔枝TT,彼得(11.5m)~$1800,極光(7.8m)~$1800。揾左全藍彼得好耐,98%藍。極光勁少香港店有貨,仲要鈦多,唔諗即買。

第十三條
尖咀貓直播買,黑銀鈦(10.5m)~$1600,全場唯一大m,搶到嬴百幾人

以上係小弟休學分享,有野可以交流下,多謝。
都係 不過up片有啲麻煩 唔好意思
極光幾靚
三個月就買咗咁多
係呀 揾左好耐 有條粗m我都心動 但我戴細m多
水晶毒坑黎
你仲要條條都咁貴 過千
咁紅黑超、彼得、極光、黑銀鈦嗰堆本身貴嘛
買左條粉紅蛋白石 會唔會係假 買完先黎驚 依家驚緊
做左好多功課 好多用有害嘅滑石黎冒充
但睇下賣個間(叫星宿家)網上啲人又話可信
不過有得退 可以收左貨再研究下
想要大大粒
新手岩岩入坑,個同事係直播買左一大堆反來見到有條金運手排幾好睇咁就入左坑,想搵多條拉長石輪流帶下,見到網上面都好好閃藍色,怕有假野,有冇推介邊度買會好D?同埋香港好似小D見到有手排?
另外見到crystal_zen D原石都幾靚,但係係注意list,想問下係咪姐係唔係咁好
問題比較多sor
拉長石真係又平又閃 好正常 唔駛假啦 又唔係貴石
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞