《劇場版咒術迴戰 0》集中討論

970 回覆
215 Like 6 Dislike
應該係話稀有
我唔知高專係呃佢 定係 連高專自己都唔清楚操術嘅極限去到邊

劇透:
好似聽日會開始派熊貓+狗卷,想要就聽日衝去睇
今日開始?
值唔值得睇imax
睇完覺得咒術高校都幾撚危險,鑊鑊都比人突襲
頂佢 又出特典
頂 但我又想要想要五條
師兄講得唔錯 五條係相信傑仔唔會冇理由殺害年輕咒術師 因為佢既目標係建立只有咒術師既世界
所以冇理由要殺咒術師
但乙骨係例外就她似師兄咁講因為當時既傑仔力量不足 加上想要里香 先會對乙骨起殺心
但當然殺左乙骨係唔係真係可以得到里香我地唔知因為里香係因為乙骨 咒佢先變成
娜娜明真係型到喊
有朋友睇咗幾場 d postcard幾靚
但想要學生證多d
啱啱睇完,真係好好睇,本身冇追漫,依家好想由頭睇
btw,5條有對白好mk但好深刻
世上沒有比愛更扭曲的詛咒
其實點解啲學生證要抽
唔一日乙骨一日真希
又送完即止唔入多啲貨
使唔使咁撚小氣
買三張飛
送三張真希學生證
點抽屌那星
學問之神菅原道真變咗三大怨靈之一。

有幕乙骨係咁講唔好死,係咪見緒方惠美配音,就搵佢配同碇真嗣差唔多既對白?
後世先叫學問之神 一開始係因為菅原道真死咗之後恰9佢嗰啲人冇好下場所以變咗三大怨靈之一
原本菅原道真生前係朝廷官員而且好聽明 但因為主張改革得罪咗藤原氏而被迫害 全家俾人流放

「死後怪事接連出現,就在這數年內,藤原菅根、藤原時平、源光先後因各種原因而死亡。京都接連發生水災、瘟疫,皇族中有多人因病早逝,種種災害,皆被視為道真的怨靈作祟。」

咁啱有次天皇同貴族所在嘅宮殿俾行雷劈中咗死咗好多人 嗰天皇亦喺三個月後死咗
啲戰鬥場面真係差啲 未睇到爽就完咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞