《劇場版咒術迴戰 0》集中討論

970 回覆
215 Like 6 Dislike
我記得漫畫佢第一次用既時候好似話都摸索左一陣先識用
知唔知咩叫累積,知唔知咩叫回憶點解醫院有勁既詛咒係因為日日都有人死, 學校都有勁詛咒係因為會令人懷念過去有負面情緒,你一鳩野炸死左啲人點累積負面情緒呀ching
你要講bug,你呢個假設都係一個bug喇,核爆有幅射添,咁人中幅射係咪會死呀?啲人死9晒仲點樣整一個只有咒術師既世界???
核輻射影響造成創傷 可以持續幾十年喎
反正夏油最終目的係殺普通人
至於核爆會炸死咒術師的確有可能
不過發動戰鬥就預咗有傷亡
同佢理念無太大衝突
我用切爾諾貝爾做例子
由原子爐熔毀而漏出的輻射塵飄過俄羅斯、白俄羅斯和烏克蘭,也飄過歐洲的部份地區,例如:土耳其、希臘、蘇聯的摩爾多瓦和立陶宛、羅馬尼亞、芬蘭、丹麥、挪威、瑞典、奧地利、匈牙利、捷克斯洛伐克、南斯拉夫的斯洛維尼亞、波蘭、瑞士、東德和西德、義大利、愛爾蘭、法國(包含科西嘉島)和英國。在最早發生意外的時候,有人認為核洩漏是來自瑞典而不是蘇聯,1986年4月27日,瑞典福斯馬克核電廠工作人員發現異常的輻射粒子粘在他們的衣服上,該電廠距離車諾比大約1100公里。
日本有377,975 平方公里 有6個核電廠 我就計你炸曬6 個核電廠 已經有最少6600平方公里中招, 人體中輻射會產生基因變異, 即係有可能會影響到下一代咒術師既出生, 而夏油傑想做一個詛咒而淨係得咒術師既世界, 咁樣玩核爆,你覺得會唔會仲有下一代既咒術師出現?
你仲咁認真同佢辨論
我冇所謂呀~佢要講bug既話咁我咪證明比佢睇佢自己講啲野都有bug
照咁講殺哂普通人都會減少新咒術師出生㗎啦
到時靠少數咒術師都有可能絕後㗎啵
咁夏油係咪唔應該殺人 反而要播種先?

算啦 無謂再呦
呢個係其中一個方法
我相信有更好嘅方法去實行夏油口中講嘅大義
只怪我睇得唔夠投入 無辦法合理化啲劇情設定
冇人聽到李克強...
屌你老母岩岩睇完 啲mk仔同情侶多撚到
二年級個人物設定正啲,我幾鍾意panda
打輸咪打輸囉
打輸咁又點撚樣呀
比夏油食埋里香咪又係唔夠55555打
六眼+零消耗嘅無下限術式+無限反轉術式
最強咒術師呀 洗閪賭呀?
55555係驚就即刻親自飛返去秒佢啦柒碌
依家55555係老師呀
重點係要培養新人呀
用自己方法改變咒術界呀on9仔
佢個閪性格就係乜撚都唔做 因為佢乜都做到
自己去睇漫畫啦傻閪
你個名
咪話咗夏油唔會亂殺新人咒術師
屌你老味你係咪kai㗎啫
唔會亂殺新人咒術師係傑仔原則
唔會就係唔會㗎啦
咁佢殺咗佢啲同學到時55555自然會著計啦
依家個故同你講到明夏油唔會亂殺新人咒術師
你又懶係醒咁駁:咁萬一佢殺咗咁點呀😦😦😦
你唔好撚睇啦唉

我答撚埋你啦
雖然上面啲師兄都講過㗎啦
但係好明顯你個kai仔都唔撚聽㗎啦
我喺度講多次
傻閪(你):咁你又話傑仔唔會殺新人咒術師嘅??又話係原則??
答:首先,傑仔想改變咒術界,但佢力量不足,所以需要殺死乙骨去獲得更大力量(乙骨的特級過咒咒靈里香),而當殺死乙骨嘅利益咁大嘅時候,你就可以理解為:傑仔為咗咁大嘅利益,可以破例殺死乙骨。
咁樣明唔撚明?

角色介紹
其實d女係入場睇五條同夏油
太多拳頭交 不過正傳都係咁想睇多d咒術或者用武器
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞