《劇場版咒術迴戰 0》集中討論

970 回覆
215 Like 6 Dislike
你sure坦克可以剷得爆?同你殺哂術師,邊個去打詛咒
一個5條有心ge已經可以滅左成個軍隊

拎死筆服左你,L呢個天才,去到邊套漫畫都係智力屈哂ga la

釘姐
應該咁講,係唔會無Lala殺,所以5條某程度上係用學生做祭品,呢個都係夏油最尾話佢無情ge原因

所以只可以話5條作為戰力係天花板,但作為指導者就未完美,正如漫畫比班老屎忽伏左,搞到虎仗死亡
咪玩啦ching
就係話套野有bug

扯到去大屠殺 但又寫到個故事咁單薄
真係講到打仗 都唔過分喎
以夏油傑實力同理念 發動世界大戰都得喎
至少閒閒地玩返幾次核爆
之後再吸引力大量戰亡詛咒 咁就成功稱霸世界

結果成套
淨係掛住俾五條發揮中二病
其實0係未出咒術之前既野來,佢宜家跟返原本既劇本已經好好,仲加返啲主線先有既設定入去補完返佢已經好出色, 你咁想睇到出兵咁既我建議你睇,殺戮都市 0仲好
第1, 呢套只係得4集ge漫畫前傳. 背後ge世界觀,係要睇埋漫畫先補充到,正如你睇marvel,都要對overall 世界觀有基本認識先會睇得明.

當初如果淨係得咒術0,而無咒術,套漫畫係絕對唔會電影化到,所以根本上未睇過漫畫,係會對d 世界觀唔清楚

世界大戰係唔可能,因為

五條唔係完美,佢係戰力天花板,但思考上同普通人分別唔大
冇打針等出碟
睇劇透睇到好想快啲睇
駁故撚
女朋友:咁我就係大義!
咁都仲有得呦
個setting bug 到咁
根本成個劇情經唔起批判

求其炸爛幾個核電廠
已經可以有一大堆詛咒 又可以稱霸日本
又想睇下你點駁
詛咒由人類的負面情緒累積混雜後形成,並對人類造成危害, 多數係醫院同學校等會令人有回憶既地方,請問你係核電廠有咩回憶
完全封鎖咗條友
真,條友引戰狗
我比較想睇下佢點繼續駁
證明連套戲都無睇清楚
條友為屌而屌
今日終於睇左,老實講比較失望,打鬥場面好唔深刻,果場大戰分左三個戰區,節奏極亂。打又打得唔夠多,可能佢趕劇情啦...... 最主要乙骨果場戰鬥,畫面上問題不大,但bgm 夾落去唔太熱血,動畫明明d 打鬥加埋bgm 勁熱血。最後乙骨開大炮講果堆野有救返少少,不過整體真係唔夠爽
唔係突然,因為佢一出世個起跑線就係終點線,你當係第二個五條悟咁諗
真希咁正嘅 又靚又大波

成套基本上跟足晒漫畫 無咩可以挑剔
原本淨係睇左漫畫覺得太短唔夠做劇場版
最後都只係加多左啲動作場面
5條個到打到好似龍珠咁
真係咁難明咩

佢嘅理想係要創造只有咒術師嘅世界
而佢自己要控制到呢個世界佢就要有強大嘅咒靈
你講得啱佢可以放哂自己啲咒靈出黎搞大屠殺但佢只係量多而唔係所有都係特級
好快會比咒術界清哂

所以佢嘅優先考慮係要得到里香
因為佢係菅原氏嘅子孫乙骨嘅咒詛
有強大嘅咒力
同啲低級野冇得比
(佢自己最相信天選之一呢一套,自已唔係五條悟佢已經好唔甘心)

到佢收集到可以同咒術界/五條悟匹敵嘅強大咒靈
到時誰大誰惡誰正確
佢真係會大屠殺所有非咒術師

但未到呢一步
即使佢炸哂成個日本
收埋哂啲低級咒靈
佢遲早都會比咒術界收皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞