Elizabeth Olsen:Marvel 片約剝奪了我其他演出機會

296 回覆
46 Like 429 Dislike
其實佢搵到錢可以自己開戲 自導自演
無計嫁wor...

搵夠再算啦
自導自演自資個壓力又唔同講法

只能夠講呢d野普遍毒撚係唔會明
可能對冇能力冇天資既人黎講,一個搵大錢既機會over哂所有野,有上位機會就要珍惜,呢個社會都教緊我地咁樣

但係呢個世界上有一群人,佢地天賦稟,根本唔愁呢d機會

呢條女講俗d就係天生麗質難自棄,生得咁靚咁有氣質,自細開始一定唔愁生活,唔愁搵錢既,肯撚定做乜都大把機會,佢諗野個角度根本唔會係普通人搵食角度,就正如好多出名既名人,佢地都係年少時不計成本效益咁去做d追夢既事,佢地會成為名人同會去咁追求呢d野,係因為佢地天賦異稟,能承受一般人冒唔起既風險,好似avril lavigne,係努力同冒險過先有今日,但佢本身個底就係靚同聰穎,就算歌星夢失敗左都唔會衰得過普通人,所以佢地諗法係同凡人唔同的
小眾野真係 有錢仔女專利
其實真
因為女巫呢啲角色
真係揾其他演員做都一樣
只不過佢靚女大波揾佢做

其實好多演員
都會想做DC套 小丑嗰種
agger
為咗錢同名氣做唔到心儀嘅嘢,好多人都係

佢只係以演員嘅身分去體會呢樣嘢姐
佢應該都係之後無續約
DRS 2 完應該退出Marvel.(角色都瓜左)

呢D無野好講,有錢就自然, 去拍自己喜歡既戲
無錢米回巢

Spiderman Tobby米好例子
個角色唔係死左??
Benedict都拍到犬山記,好視乎你點揀戲
不過經常都聽見佢講Marvel要佢電影裡面show胸,但見佢做宣傳一樣咁著,佢又覺得無問題
佢邊忽屈?佢兄係講緊自己個決定令佢有啲後悔
連登啲垃圾思想真係page 1都總結哂
都係個句啦
一邊屌咪一邊接戲賺錢 講經咩

扮撚哂咩發揮唔到,係咁撚型就貼錢唔拍自己出去拍囉
簡單嚟講 姐係想休息下 拍下其他文藝片先 但不排除之後再返黎拍復仇者
其實佢當初接得 唔係應該預左
佢拍個時MARVEL個名已經大紅大紫 無理由唔知
講到咁複雜做乜尻

簡單講咪好似啲大波妹一開頭露對波吸人氣賺錢
賺夠啦就收返埋對波然後話啲人剩係欣賞佢對波忽略左自己既才華一撚樣
你攞蛋班拿迪同佢比

蛋直頭係黃秋生咁,乜q都做

個人推呢套

https://www.imdb.com/title/tt2084970/
定咗型好難揾其他角色做,當年Roger Moore做咗James Bond 都係咁
拍 marvel 搵咁多錢
佢而家自己投資開戲比自己做都得啦
不嬲比市場定左位就好難拍其他戲,Star Wars個d有辦你睇
咁荷李活男星同女星待遇同際遇始終都仲係有啲大
同埋 Benedict 係紅左先拍 marvel
quit Marvel囉
埋左無話死到 SW點會咁易死
之前Robert Pattinson講過拍Indie太多會無叫座力,點都要拍翻主流先得。入得荷里活,除非你係神級(Daniel Day-Lewis, joaquin phoenix呢啲),結果都係要拍大片啦
黑寡婦拍marvel前已有代表作 (e.g. Woody Allen果d)
同埋本身已有好大名氣
所以我覺得佢真係冇乜受到marvel個角色限制, 演乜都得
jm9
click入你個網址
佢個意思同你個version都唔同
佢原本係講入MCU有得有失
樓主個中文version變到好似佢過河拆橋咁

“I started to feel frustrated,” Olsen told The Times about losing interesting roles because of the MCU. “I had this job security but I was losing these pieces that I felt were more part of my being. And the further I got away from that, the less I became considered for it.”

Olsen has grown more comfortable with the MCU, notably because of her leading turn in “WandaVision.” The actor currently is the co-lead of “Doctor Strange in the Multiverse of Madness,”
佢好靚好有氣質
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞