[switch / pc] The binding of Issac afterbith+ 以撒的結合 討論

130 回覆
1 Like 0 Dislike
總於爆到第二次機, 睇到第二個ENDING

唔知係食左 items 定 lag機, 打到LAST 兩關打BOSS 會有慢鏡一陣, 易打左小小, 個新ENDING 就咁飛入金色箱, 之後變左幾個樣出番黎, 代表乜呢。。。

深夜自己玩, 先可以專心咁打到後面 帶出街打會好易死。。
究竟d人點可以爆足廿次睇晒 20個ending,有排打,challenge 一個都未過到

信和電器良品$248剛入手

wow, 又多個爸打玩

wow, 又多個爸打玩

比你地講下
又見網上咁多正評
咪試下囉

有D indie game個創意仲好過D大作
只係宣傳太少

唔知係食左 items 定 lag機, 打到LAST 兩關打BOSS 會有慢鏡一陣, 易打左小小, 個新ENDING 就咁飛入金色箱, 之後變左幾個樣出番黎, 代表乜呢。。。

果個應該係你第一次打贏媽心
會有隻新角叫eden,因為次次用佢黎玩,所有野都會隨機(包括髮型 )
所以個ending 先係咁(btw eden 有使用次數限制,每次打完媽心or greed mode 隻大佬+1)
隻game 真係好多野玩
尋晚終於用lilith 打贏天使路線隻???(boss黎)
解鎖左lilith 件惡魔受孕
即刻勁左好多

會有隻新角叫eden,因為次次用佢黎玩,所有野都會隨機(包括髮型 )
所以個ending 先係咁(btw eden 有使用次數限制,每次打完媽心or greed mode 隻大佬+1)

之後你要打多九次媽心
先會有得比你揀天使路線定惡魔路線
真係有排玩

wow, 又多個爸打玩

比你地講下
又見網上咁多正評
咪試下囉

有D indie game個創意仲好過D大作
只係宣傳太少

不能同意更多

好辛苦先打到入去,而家仲要打多幾次
玩左陣
其實似2D Zelda地牢玩法 + roguelike隨機生成地圖

個故事開頭幾搞鬼嘅
比個迷信耶撚嘅老母追殺
開場片冇字幕
但可睇game盒內有開場故事劇情睇
其實係咪劇情反耶教係禁忌
所以先之前比Apple同老任禁過上架?

表面上射四個方向
但會根據你郁個速度方向斜射
所以有D考技術

D畫面認真似小學雞畫工
係咪Issac就係愛畫野嘅小學雞?

手提機好需要呢類隨機佈局game
比人間中玩陣都有爽快挑戰感覺
但如呢隻出電視玩就認真畫質睇壞眼

如果喜歡雙菇射擊roguelike game
推介大家玩呢隻手機嘅Leap of Fate
好多item拎完都唔知有乜用

死個時左上角個code有乜用?

每場game都會生成一個code 可以俾人入返你個場

物品唔知咩效果可以試下上網check
有專門網站 大致分三類
主動被動同飾品 幫你縮小範圍
玩耐咗會分到邊d好

邊度可入code?

邊度可入code?

唔記得咗
好似選人物介面禁左定右
d code 都叫seeds
可以上網搵下d人分享既seeds
一般都係開場執到op道具個種
不過如果物品未解鎖係遇唔到

物品唔知咩效果可以試下上網check
有專門網站 大致分三類
主動被動同飾品 幫你縮小範圍
玩耐咗會分到邊d好

platinumgod.co.uk
新手暫時拎到最好用覺得係射四發眼淚

D卡只可用最新拎個張?
冇得儲多D黎揀用邊張?

D道具同卡認真好多都無清楚說明功能
睇圖又難估點用
有D用完都唔知效果係乜
下下要上網查就煩啦
成日見到地處有舊野有個N字係上面
拎唔到
有乜用?

D卡只可用最新拎個張?
冇得儲多D黎揀用邊張?

睇圖又難估點用
有D用完都唔知效果係乜
下下要上網查就煩啦

D卡只可用最新拎個張?
冇得儲多D黎揀用邊張?
starter deck 同 deep pocket 可以俾你儲兩張卡

睇圖又難估點用
有D用完都唔知效果係乜
platinumgod.co.uk
或者裝手機app,或者pc 嘅話可以裝mod
不過其實玩玩吓就記得架啦
拎唔到
有乜用?

唔係好明,有冇圖?
射四粒眼淚果個理論上係加攻嘅,如果四粒中哂。不過三粒眼淚果個(inner eye)係廢嘅,直頭係減攻,除非有某d組合
拎唔到
有乜用?

唔係好明,有冇圖?
射四粒眼淚果個理論上係加攻嘅,如果四粒中哂。不過三粒眼淚果個(inner eye)係廢嘅,直頭係減攻,除非有某d組合

D卡只可用最新拎個張?
冇得儲多D黎揀用邊張?

睇圖又難估點用
有D用完都唔知效果係乜
下下要上網查就煩啦

D卡只可用最新拎個張?
冇得儲多D黎揀用邊張?
starter deck 同 deep pocket 可以俾你儲兩張卡

睇圖又難估點用
有D用完都唔知效果係乜
http://platinumgod.co.uk
或者裝手機app,或者pc 嘅話可以裝mod
不過其實玩玩吓就記得架啦

試下裝手機app先
等陣去信和買先

呢個免費app幾好用
有得用物品顏色黎sorting易搵野好多

搵到個N字道具點用了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞