[switch / pc] The binding of Issac afterbith+ 以撒的結合 討論

130 回覆
1 Like 0 Dislike
我都有玩,依家睇wiki先明道具有咩用,最中意用Azazel,PC版

Azazel 好高攻, 但好短程

睇wiki 睇D完道具, 但下次又另一款, 根本記唔到

我記得少少,睇雖然哂時間但都幾過癮,有時有個道具係死左既貓既頭就算短程都好屈,或者有個係變長程既道具都好好用,同埋識飛幫到手

識飛真係好重要

以前舊版未有Azazel,得幾個角色,要有15蚊先有條梯仔

梯仔有咩用?
琴晚好彩有d正items, 終於爆左第一次
但仲有20個結局 要唔要用其他角色黎開? 定個個都係咁開結局?

角色用邊個都得,頭十幾個ending每次爆機就有一個。之後會有分支,唔同path唔同ending

另外greed 同 greedier mode 有兩個ending
真係好小巴打玩

有玩但唔一定係度講姐
steam post 應該都有d人有玩
我都有玩,依家睇wiki先明道具有咩用,最中意用Azazel,PC版

我記得少少,睇雖然哂時間但都幾過癮,有時有個道具係死左既貓既頭就算短程都好屈,或者有個係變長程既道具都好好用,同埋識飛幫到手

識飛真係好重要

梯仔有咩用?
但仲有20個結局 要唔要用其他角色黎開? 定個個都係咁開結局?

有時有野汁但同係角色差一格梯仔就有用

識飛真係好重要

梯仔有咩用?

角色用邊個都得,頭十幾個ending每次爆機就有一個。之後會有分支,唔同path唔同ending

另外greed 同 greedier mode 有兩個ending

好似仲有排玩

識飛真係好重要

梯仔有咩用?

好似仲有排玩

pc版玩左300幾個鐘,仲有 item 未 unlock 到
最後boss, 係咪一定打mom ?

識飛真係好重要

梯仔有咩用?

爆左一次指greed mode?
尋日用azazel 打greed mode,諗住拎Lilith
打到最後大佬完全唔夠打
最後boss, 係咪一定打mom ?

會越黎越多版,第一次打完mom之後已經會多一個版 womb,會有其他boss
打到第六定第七關, 成日無LALA 有MOM 既腳亂入.. 係咁扣心...

打完佢好似入左去佢子宮打.....我呆左 點知打唔到去第8 關
打到第六定第七關, 成日無LALA 有MOM 既腳亂入.. 係咁扣心...

打完佢好似入左去佢子宮打.....我呆左 點知打唔到去第8 關

試多幾次就得架啦 加油,我都打算買Switch 但應該唔會買黎玩,PC玩算

Mom 係第六版固定boss

落到womb之後所有傷害都會係1個心,係難玩好多

玩得多熟咗d怪既pattern就會好好多
應該買bundle定係買rebirth就夠?
應該買bundle定係買rebirth就夠?

base game 都好多野玩,可以試完先決定買唔買dlc
random玩法叫rogue like
睇wiki話隻game曾經老任唔比係3DS上架
Apple唔比係App Store上架
之後搞好耐先上到架
內容真係咁激?

Switch版可以用4 Joycon 4 人co-op
App store 得Rebirth 如果有Afterbirth +會考慮
其實PC steam有mod裝 可以顯示呢個房間既道具有咩效果 唔洗慢慢查wiki
仲有唔少有用mod
藥丸點分唔同色?? 定唔同色個內容都係有唔同效果??
其實PC steam有mod裝 可以顯示呢個房間既道具有咩效果 唔洗慢慢查wiki
仲有唔少有用mod

但唔係會鎖左成就咩

每次隨機,係同一次 run 裏面效果一樣
如果就死唔好亂啪

每次隨機,係同一次 run 裏面效果一樣
如果就死唔好亂啪

y, ???? ALWAYS 亂啪
好難打
今日出左個The binding of undertale DLC幾得意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞