[switch / pc] The binding of Issac afterbith+ 以撒的結合 討論

130 回覆
1 Like 0 Dislike
我都知OLD GAME, 但玩落好上癮, 所以睇下有冇爸打一起討論下, 個故事都好黑色幽默

是咁的, 之前見到好多鬼佬直播好上癮咁玩, 於是試下入坑, 玩落又好似停唔到手

一開始睇落D GRAPHIC 又簡單又好似好低能, 但其實設計左好多野玩, 原來次次都
RANDOM 房俾你, items 又係, 連BOSS 都random, 所以次次新奇, 冇得記走位

唯一可以記既係 ITEMS 有咩用法, 但items 多到仆街, 又分主動, 又被動items, 又有唔同cards / 藥丸抽黎用。。。。。(有次抽到係阿媽個BAR, 仲有M巾, 個GAME DESIGNER 係咪痴線ga)   見人地有時幾樣items 可以互補咁用, 好似好勁, 但未領略到點

有時D房又無LA LA 可以炸開有神秘房...上網睇又分天使房, 地獄房 煲左成個星期, 都仲有好多野唔知用法, 最盡打到地下室第4層。。

有冇爸打教下打法, 同D ITEMS 邊D 一起用特別正??

利伸: 煲緊SWITCH 版
尋日都買左switch 玩到停唔到手
不過switch版真係好貴
而家用緊Magdalene
好似幾好用
好似幾好用

switch版
玩緊3ds版

遲下會買 switch
好似幾好用

Magdalene 係咪要unlock ??
師兄過唔過得唒果五板??
玩緊3ds版

遲下會買 switch

有冇心得講下????
好似幾好用

Magdalene 係咪要unlock ??
師兄過唔過得唒果五板??

係, 要有多過7個心(最大血量)先開,我都係玩玩下突然開左先知
而家用緊Magdalene,打完第四板boss,準備跳落去
有無人做到
有無人做到

wa 係做左d乜?? 爆機 ?

有冇爸打有打greed mode...好難過
真係好小巴打玩
有無人做到

3個save100%達成率
有無人做到

3個save100%達成率

steam 版剩30幾個 achievement
要用 lost / keeper 打 delirium
請教下各位巴打
有無得係玩緊果時,知道自己已經執左既道具既名
得執果下有show個名出黎一秒,睇都睇唔切
有時想上網check下自己執果舊野有咩用,無名真係難搵到呢......
真係好小巴打玩

反而勁多大陸仔玩
上親百度ns吧(講好多關於switch既資訊),都見一堆人係咁推介,好似有佣抽咁
真係好小巴打玩

反而勁多大陸仔玩
上親百度ns吧(講好多關於switch既資訊),都見一堆人係咁推介,好似有佣抽咁

youtube好多鬼佬打
真係好小巴打玩

反而勁多大陸仔玩

youtube好多鬼佬打

好似真係香港少啲
選角色果度, 左邊寫住WIN STREAK 一邊錢, 一邊係屎, 中間有個數字, 係表達緊乜?
選角色果度, 左邊寫住WIN STREAK 一邊錢, 一邊係屎, 中間有個數字, 係表達緊乜?

連贏/連輸數,連贏如果途中有restart會reset
我都有玩,依家睇wiki先明道具有咩用,最中意用Azazel,PC版
我都有玩,依家睇wiki先明道具有咩用,最中意用Azazel,PC版

Azazel 好高攻, 但好短程

睇wiki 睇D完道具, 但下次又另一款, 根本記唔到

我記得少少,睇雖然哂時間但都幾過癮,有時有個道具係死左既貓既頭就算短程都好屈,或者有個係變長程既道具都好好用,同埋識飛幫到手

我記得少少,睇雖然哂時間但都幾過癮,有時有個道具係死左既貓既頭就算短程都好屈,或者有個係變長程既道具都好好用,同埋識飛幫到手

識飛真係好重要

識飛真係好重要

以前舊版未有Azazel,得幾個角色,要有15蚊先有條梯仔

識飛真係好重要

以前舊版未有Azazel,得幾個角色,要有15蚊先有條梯仔

梯仔有咩用?
琴晚好彩有d正items, 終於爆左第一次
但仲有20個結局 要唔要用其他角色黎開? 定個個都係咁開結局?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞