視光係咪最低賤的專科?

207 回覆
158 Like 447 Dislike
賤得過工程狗?
有矯視鏡配
好撚酸
眼科視光師唔係只配眼鏡! 改變香港人對視光師睇法
https://lih.kg/1595485

佢會唔會三年前已經駁緊你
其實真
佢哋冇醫療券邊有咁高人工
政府應該cut走佢唔比配眼鏡,浪費晒啲税收
(雖然庫房多咗錢都係攞去送俾支共)
近視本身冇得醫架喎
真 地球一定係平 話地球係圓一定係騙局

物治返工搬人?醫院做ward先係
珍 直頭應該自己幫自己開刀
無需要帶咁你買黎做麥尻
當初驗眼條契弟應該比你試過
dser jupas揀5寶=死全家
https://lih.kg/3000699
好賺又hea
化驗先係
垃圾
p&o連榜都冇得上,可悲
你讀咩可以知道戴眼鏡可矯正視力
百幾二百度你車牌都考唔到喎
比你知道哂眼病點醫點開藥有撚用 根本香港就唔撚用到 香港眼鏡呢一行就錯撚哂 未撚知自己隻眼點解懵 就話要配眼鏡 如果個視光師同你講話 唔係喎 比幾百蚊我驗下隻眼好啲喎 你都走啦 然後唔詳細驗 配完都係懵咪屌柒視光師呃錢 根本香港仲停留喺眼懵就一定係要配眼鏡 自己都做埋視光師 咁視光師梗係冇撚用 明明視光師檢查到咩事 幫你慳返成千蚊睇專科 同埋副戴咗都冇撚用嘅眼鏡 係要慳個幾百蚊驗眼
所以 香港做視光師 慘過撚狗
聽人講起薪=頂薪係咪真?起薪頂薪各自幾多?
啱啱諗起,讀藥劑出嚟係咪做執藥?如果淨係執藥,其實識26個英文字母已OK,洗鬼讀幾年咩
Optom 比起其他allied health 科應該係最難讀果科,做既野係好專不過唔受重視,d人隻眼有事都直接去睇眼科
所以通常係眼鏡店配眼鏡順便幫人睇下眼底有冇問題就算
旺角有間樓上鋪眼鏡個視光師癲撚到我去驗眼人 佢堅持話我有弱視 我話我冇 佢話我慣左唔覺啫 跟住睇專科話我都冇弱視 係近視散光
nursing 執屎
p&o 玩手玩腳
你憑咩覺得人哋要反駁你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞