APPLE 正式宣布 為 iPod 系列劃上句號 現貨售完即止 每人限購10部

253 回覆
148 Like 21 Dislike
有咩分別
要唔要配返粒漏聲耳塞?
12個微距+防手震食屎
low light水墨畫情況好嚴重
三鏡系統開始就有呢啲問題

13我唔知有冇改進到,但對上一部8 plus
都冇呢啲問題,即係擺明退步
店舖部機會記錄你去過嗰度嘛
安心出行機
買一部ipod 利潤低,當然cut
sh
13 Pro 變大眼仔的確改善咗夜間拍攝,但係始終都好油畫化
如果用 Lightroom 影,佢冇加用任何軟件技術,直出張相會發現鏡頭 dynamic range 同以前差不多,冇 HDR 都唔掂
所以根本係手機鏡頭光學技術封頂,而家要開始用 AI 呢啲做手腳
Plus賣幾錢Max賣幾錢?
從幾時開始要買大Mon就一定要成萬蚊?

嚟緊14 Max(非Pro)如果繼承唔到對上一部8 Plus輕薄+價錢相宜嘅優點,蘋果啲設計師扻頭埋牆!

曾幾何時開發iPod nano第一代Steve Jobs將部prototype掟落杯水度:點解仲有氣泡走出嚟?即係部機裏面仲有空間偷薄啲啦?

仲有最緊要嗰陣時個價錢,比對手平但係容量比對手多幾倍,
依家Apple已經搵唔到咁有競爭性嘅產品存在,
全部都係獨市生意,唔買過主嗰種臭閪格好撚難頂
邊個得閒入歌

唔得, 話因為無電話訊號做唔到 gps 導航嗰啲
vaccine pass 即係嘟完qr code 之後ahow 嗰個? 我用到喎
同意,玩到咁大粒三眼仔都仲咁多問題,要解決都用成本更低嘅AI去解決㗎啦
反而證明咗單反機繼續有佢嘅生存價值
變左電子垃圾
最好配番head phone
same, 部機 i7 512SSD, 仲好撚快, 完全冇理由換, 之前諗如果轉 M1 max or ultra 都仲有個理由換機, 依家唔知點好, 唔想買佢個 studio dispaly + mac studio

你用價錢去比,就咁iphone13已經係max Mon size
做生意係咁唔揾錢做嚟做乜
其實罪大啲金磚黑磚都賣到幾皮,都仲未計AK同堆大陸貴價dap,蘋果如果一早開發依個市場應該有得做!
解碼晶片靚d
大把人用兩部機啦
仲要一部用安心鳩行
當年設計師Tony Fadell出咗本新書,有興趣買嚟睇吓
全部來自佢個Twitter https://twitter.com/tfadell
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞