[InSomnia]Dreamcatcher討論區(27)-等待了1924日的首冠 MAISON榮獲兩台冠軍粗卡

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
新來留名
歡迎呀 ...
居然係非活動期有新人
我係近呢個月先入坑
本身無聽韓團,唔太岩聽韓國歌
之前Maison 出個時上過香港youtube top幾咁
好奇聽下覺得唔錯,幾好聽,但無話沉,只係記住左佢地個名
直到前排醒起又再聽返,就開始係咁loop,加上中左武肺,日日困係屋企就係聽佢地既歌,沉撚晒
唱歌好聽,跳舞好勁,D女又靚
佢哋d歌真係唔係典型kpop style
不過係咪因為咁所以喺韓國咁霉
霉又未至於既 ... 起碼出國飛 B 仔 ...
不過韓國人天生對新野接受力係特低 ...
佢地停留係女團一定要清純心動校服 LOOK 或者性感兩大類 ...
同埋 DC 呢 D ROCK 又暗黑佢地覺得嘈又唔岩睇 ... 所以本土唔受

不過我地鐘意就夠 ... 泡菜仔有眼無珠唔是 day1
呢幾年大圍Girl Crush多,某程度上反而幫到佢哋少少,rock+暗黑feel係有少少connect到啲Girl Crush系女飯。不過都的確未入到晒主流,係好過早三四年re-debut嗰陣~
呢幾年大圍Girl Crush多,某程度上反而幫到佢哋少少,rock+暗黑feel係有少少connect到啲Girl Crush系女飯。不過都的確未入到晒主流,係好過早年re-debut初期嗰陣~
有成績同感覺多咗人欣賞,world tour都多insomina支持——係啲cam同director食咗屎咁 
岩岩睇IG有新聞講女女們十月CB
HF好邪惡 我冇錢啦
銀包要喊了
好!
請問CB係又出碟定點,唔係啱啱出完二專咋咩,好似都無消失/休團過呀?唔熟kpop運作,想了解多啲ComeBack到底係點 
出新歌=出碟
一般女團其實6-9個月cb一次好正常的 比較熱門或者公司有錢/勁推既團可以3個月cb一次

Scream 同 odd eye都係隔左6個月左右
Odd eye同Because 都係隔左6個月
係because 同 maison隔得耐左少少

一般CB完其實已經會開始準備下一次CB(如果公司係推呢一團既話)
一路準備CB 一路都會出週邊/接商演/藝人個人行程
所以偶像既放假時間一般得1-2禮拜 因為唔會停

對不起錢錢我真的需要那個酷東西
PHOTOBOOK 出貨 ...
肉很赤 ...
等緊BNS運返嚟 
哦哦,我以為消失/休團完先要Comeback,原來咁短時間就「Comeback」 
韓國分開活動期同非活動期 ... 所以係
出道 debut stage 開始活動
最後一個星期係 goodbye stage

然後到下一次出歌打歌 comeback stage
打到最後一星期又 goodbye stage
又飛唔到
好掛住啲女啊頂
其實見到染曬頭全團換髮型就差唔多出新歌
牙東個新髮色幾正
游水去囉 ... 作為連登仔女 ...
徒手游出公海話咁易 ...
話說,18/9 佢哋有show出,仁川松島拼盤con,不過好似已經截咗買飛:

同請夏、OMG、BTOB一齊擺尾嗰日,三日lineup之中好似佢哋呢日最啱睇。
入咗坑好耐 但最近先開acc嚟圍爐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞