[InSomnia]Dreamcatcher討論區(27)-等待了1924日的首冠 MAISON榮獲兩台冠軍粗卡

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
今次sc多相到
想較0.25逐格j jiu
個病嬌妝
個deep v
依啲歌jiu跳得有feel過傻賢
可能傻賢真係太傻 跳唔到個種feel出黎
係 全程掛住睇jiu
不得了 

JiYoo
幾好聽
但兩把聲一合埋一齊就變到好甜 唔知點解
可以考慮拉條片落Premiere再爆番做一格格畫面 
好奇問下大家係點樣知道DC之後做埋insomnia
我係因為search deja vu之後見到DC首歌就好奇聽下,覺得好好聽,再聽埋you and i就入坑了
我係睇唔知 kbs 邊個節目條片尾流出左佢地 goodnight 個 mv
(當時未 cb) 吸引左 ...
我係因為辣雞翼絲開左個聖誕歌post
一㩒入去係in the frozen
然後就入左去無底深淵
睇mmm牙星個電台聽到寶拉啲笑聲覺得好特別 同埋覺得佢地好搞笑 之後上youtube search佢地 睇曬insomnicsy啲片再睇曬啲mv就入咗坑
唔記得係YouTube轆到《Chase Me》嘅Performance定MV,喺主流賣性感淫賤嘅時候,覺得呢對女團好型——雖然嗰陣分唔到邊個打邊個 

再之後都有keep住睇佢哋嘅MV,跟住真係Feel到自己鍾意Dreamcatcher,應該係《Scream》嘅MV——嘩,好暗黑、好中二、好正呀 
第一次佢地上idol room個時係得半節,個時仲追緊twice。
咁啱佢地就排係twice後半節就睇埋落去 我仲記得係過咗一排我先重睇多次個集,第一次睇冇睇埋dc個半節。
點知一睇到jiu就覺得好靚女,就去咗youtube搵佢地啲歌黎聽,咁啱得咁橋個一日佢地出scream就聽吓,一聽就不得了完全中哂我啲style就係咁入咗坑
之後仲發覺其實好耐之前我有聽過chase me,仲覺得幾好聽但聽咗幾次就冇咗件事
個陣去左mcd生放
睇到chase me debut覺得好正 啲森nia應援到全場都聽到超勁
翻去係咁聽同認人
聽埋good night就確定想入坑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞