Linksys 做乜鳩成日斷線?

204 回覆
38 Like 9 Dislike
擺1個廳同1個最近既房 擺係廳個個最正常
擺房 個個 諗住用無線試下
隔一隔左牆都已經廢廢地 唔係好收到咁
仲點wan to lan 好鬼廢 房有lan位
插哂lan線 點知都係set唔掂
各位巴打 點樣先可以wifi覆蓋哂全屋
冇計我都係兩個之間諗緊
考慮緊想買 linksys 嘅巴打,我衷心勸你咪撚制
上 reddit 望一轉就知有幾悽慘
依家用 linksys 一個禮拜自己斷咗3 - 4次 次次都要人手reboot
真係哭撚咗
無線set up左之後,插線,咁咪變咗有線連接
屌 同你一鳩樣
最後揀左netgear完全無投訴
cpu過熱
S記姐係邊隻牌子?
用過5-6隻牌子
A字頭算係最簡單,接近無斷過線
linksys 還好唔洗點set
orbi 麻麻地,又難set
Reddit 你睇埋Netgear 咪一樣多
asus
linksys
netgear
呢個post都有人屌
究竟買咩牌子好
呢度會有人話共碩唔用得
咪玩 asus 都係屎
Synology 你唔會搵到人屌佢
asus好用得多
但係mesh既話係唔係其他牌子好d
見個個都多數直買ax3000 or 86u
cisco, fortinet
可能QC差,之前部LINKSYS 都係咁,仲要2.4G 慢到得0.x mbps, 打上CS 教reset 都無用,叫我拎去整
Cisco 低階好伏喎linksys 代工
又伏鳩人 連登仔
依兩間肯俾錢唔伏既但冇記錯forinet/forigate 除咗機仲要續 license
你用d最平既就係伏既, 你冇講幾錢wor, 你覺得伏既, 咁出邊d公司一定係弱智先買呢兩間野出既野, ching你真係有見地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞