Linksys 做乜鳩成日斷線?

202 回覆
38 Like 9 Dislike
呢款公認垃圾黎
我之兩隻3900和4200都係成日斷/死wifi,我嘅解決辦法就係買隻Netgear
Linksys打手真心多
仲會帶風向
睇到個個問router都係一律建議Linksys
有人話有問題就一定係settings唔啱/寬頻問題,但個個跟足晒建議改settings再check埋寬頻都fix唔到就知有古怪
的確好多時係setting 解決到既問題,咁岩唔好彩係壞貨既咪換貨,唔係要代理保養黎做咩?!咩牌子都一樣。。。
我都用緊MX5300

好間唔中會著紅燈斷線.大概一兩個月一兩次

外觀係幾正既.同埋係真係幾快.
去隔離講叫佢哋加返有時可能會有斷線問題
就話隻隻都有斷線問題
咁真係多人有事嘛
加多句提下人有咩問題
搞到好似真係打手咁
有錢賺㗎咩…
明顯係sales嚟
正常一早black list咗
ac68u 轉4200 好滿意
關唔關部router 位置事? 我放正廳中間, 屋企400呎 全屋都收得幾順, 無斷線
有lan 線拉入房bt 都勁快
咁樣set 完都係慢 唔穩定
1000mb 企隔離用iphone12 test wifi
都係3 400 咁上下
點搞
用咗MX5300一年, 除左貪佢外型靚仔外, 由連線穩定性到介面設定, linksys冇嘢好得過ASUS.

NETGEAR未用過, no comment.
mx4200 2隻 每2日要reboot 真係廢到hihi
之前Google wifi 都冇事
MX5300都一鳩樣
巴打 lan 駁 lan 駛唔駛set
買左返去 用lan線入房 冇反應 著紅燈
應該點搞
我問左官方,lan 連lan 唔支援所以冇買,說明書都冇寫支援你最好問下官方點搞
成日5G轉普通
電視睇youtube netflix 經常斷
Orbi 好鬼,行 wire backhaul 直程有條 WiFi band 廢咗
用緊linksys4200廢到on9

本身用ac68u 穩定過佢多多聲

4200我就擺房既 所以佢著咩燈我都係好易見到

加上我用開nas, 用lan 線駁router 既,亦都成日send email 提我lost connection.

等香港有其他廠既wifi6e即轉會 dllm
事實黎以前ac68u r7000世界大戰 兩隻都不知幾多人屌斷線 咪又係照買呢兩款
多人用自然多人有問題 網絡環境可以好複雜唔係話一插就一定work
你無線連咗,先插線
插線點插都得
紅燈嘅話試吓熄機開過或者reset
睇嚟係個客服唔識覆
點會唔支援
4200垃圾 勁唔穩定 set好哂野都無咁斷
日日20鳩幾次
嬲到賣鬼左比人
自膠,係咁斷線
佢說明書有寫只支援wan to lan 接法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞