台灣Youtuber|好味小姐|腦波弱|好味小姐開束縛我還你原形Podcast|討論區

1001 回覆
275 Like 23 Dislike
午餐肉
我就係心諗啲零食都係好平幾蚊包,運費咁貴,下次去旅行帶比佢算,點知咁耐無得去。1kg 加加埋埋好快過下,紙箱都重。
負擔到
大家睇得開心就好
係咪有人會寫信
午餐肉台灣有,見過台灣露營YouTuber煮黎食,
加上韓流文化咁勁 韓式午餐肉應該周街都係,冇太大新鮮感

Btw多數午餐肉係豬肉做,應該係禁入境 防止非洲豬瘟
二寶?
5/20起豬肉違規郵包要罰收件人20萬
千祈唔好寄肉類

入境豬肉、肉製品者(包含所有動物肉,豬、魚、雞鴨鵝、馬牛羊)
含肉泡麵(強烈建議不要攜帶!)
罐頭(強烈建議不要攜帶!)、臘腸、鹹魚、肉鬆、肉乾等不可入境,就算是真空包裝也不行

https://www.shopback.com.tw/blog/customs-guide-for-passengers-inbound-to-taiwan/amp
咁魷魚乾入唔入得
唔係 我見佢打五餐肉
有無咩野食唔得入境俾我做下伸手黨
想推介多次合味道蕃茄杯麵伏吓佢地
Lipton 即沖港式鴦鴛都唔錯
順豐會唔會仲平
台灣寄貓抓版黎香港 一定過3kg 都好似係 二百幾郵費
上面有講唔寄得零食
係 未瞓醒自膠
台灣好似有Lipton
台灣係有lipton,但冇港式鴦鴛
佢地之前有一集腦弱波有試飲「大排檔」果款沖泡奶茶
記得唔好買咖啡 嘴嘴 不喜歡喔
嘴嘴聽podcast佢應該真係好唔鍾意笑死
花塔餅、水泡餅、戒指糖、雞蛋餅
唔好玩脆脆個真名 你好衰啊
咁應該買埋紅燒魚柳
脆脆fan club聚會
有冇人有留意好味插畫師maka
佢畫啲wallpaper 好cute
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞