[NS]Pokemon劍盾/晶鑽明珠/阿爾宙斯討論區 #262 性格問題一律建議Serious

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
等年尾嘅豬子
希望朱紫keep阿爾宙斯玩法
但啲精靈唔好咁兇殘或者易走佬
同埋可以餵食自己精靈
無呀,唔要動作game呀
打王嗰part唔要
捉精靈keep
人打寵
覺得未必得 除非改左精靈球既獲得方法或者價錢 如果唔係200蚊個波咁樣扔實好快破產
在正常遊玩中僅能獲得1隻的特別的寶可夢,從同一個儲存資料中最多只能寄放1隻到『Pokémon HOME』。
(例:若從『寶可夢 晶燦鑽石/明亮珍珠』的儲存資料中把傳說的寶可夢「帝牙盧卡」寄放到『Pokémon HOME』,之後將無法從該儲存資料中把「帝牙盧卡」寄放到相同的『Pokémon HOME』帳號。
寶可夢在『寶可夢 劍/盾』、『寶可夢 晶燦鑽石/明亮珍珠』和『寶可夢傳說 阿爾宙斯』中能學會的招式和其他軟體不同,因此帶到其他軟體時並不會反映出來。
把寶可夢帶去之前從沒帶去過的軟體時,該寶可夢能使用的招式會依其等級而定。

(例:把在『寶可夢 劍/盾』中捉到的等級20的皮卡丘帶到『寶可夢傳說 阿爾宙斯』後,這隻皮卡丘學會的是在『寶可夢傳說 阿爾宙斯』中相當於等級20的招式。)

即使把寶可夢從捉到的軟體帶到其他軟體中,並讓牠學會其他的招式,之後把這隻寶可夢帶回原本的軟體時,牠將復原為學會原本所學會的招式的狀態。

(例:把在『寶可夢 劍/盾』中捉到的等級20的皮卡丘帶到『寶可夢傳說 阿爾宙斯』,並將牠培育到等級50後再帶回到『寶可夢 劍/盾』,這隻皮卡丘學會的招式會復原為原本在『寶可夢 劍/盾』中學會的招式。之後若把這隻皮卡丘帶到『寶可夢 晶燦鑽石/明亮珍珠』,牠將學會在『寶可夢 晶燦鑽石/明亮珍珠』中相當於等級50的招式。)
波錢事小 背囊位事大
我將帝牙盧卡喺晶鑽send落home
再係home send咗去劍盾
咁我可唔可以再喺晶鑽send多隻帝牙落home?
要開新save?
應該無

佢似係認住你曾經send過一隻帝牙上home就會lock死左
可能要同一隻帝牙落返晶鑽先會unlock返
咁我晶鑽有帕路喺咪唔可以send落home?
因為晶鑽正常遊玩喺捉唔到帕路
咁咪認返你珍珠個source 嗰trainer ID
明眼人都知係防復製bug
無謂捉字蝨
終於有HOME
堆球種寵終於可以放上home
不過係咪可以準備生古代球種
終於準備有Home
去珍鑽會變青波,去劍盾直頭變紅白波
玩阿爾宙斯
係群青海岸休息左n次都刷唔到隻六尾出黎
想問有冇咩技巧
珍鑽辛苦孵嘅戰鬥寵嘅終於可以用
不枉等咗咁耐
係咪應該買返隻SM生蛋俾珍鑽唔想再係珍鑽練任何野
奮鬥值去劍盾變咩
課完金話你知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞