慈雲山特色公屋開箱! $35萬翻新360呎Nanoleaf智能家居年輕夫婦超豪打機裝備融入貓樂園

258 回覆
32 Like 138 Dislike
唔同呎吋係有唔同最佳距離
又唔係逼佢揀呢間,設計公司報價,人地又接受,有咩問題
公屋可以咁改大門同廚房門?
唔計公屋
35萬有呢個質素既design同裝修 抵屌到痴線
小朋友真係好撚煩
有櫃擺野又嫌櫃多 無櫃又話啲野擺到周圍都係好亂
其實有冇人覺得nanoleaf好柒
見到外國d desk set up有佢一定飛
非結構牆可以側側搏,房署一般無人投訴都唔會主動理你,但主力石屎牆就一定唔得,比人知督一督灰,就停得租約
公屋的大門及廚房木門屬不可改動,惟仍有租戶擅自改動。而房屋署為了改善這種情況,在新入伙公屋的大門等設施都安裝上晶片,以免租戶自行更換。
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2046756/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E6%B5%B7%E9%81%94%E9%82%A8%E4%BA%8C%E6%9C%9F%E6%96%B0%E5%85%AC%E5%B1%8B%E5%A4%A7%E9%96%80%E5%BB%9A%E6%88%BF%E9%96%80%E8%A8%AD%E6%99%B6%E7%89%87-%E9%98%B2%E7%A7%9F%E6%88%B6%E6%9B%B4%E6%8F%9B
德福一行出走廊仲恐怖啦
好多人覺得"偷"到少少位就會滿足
都唔明依個"偷"係咩concept
用起嚟唔方便唔舒服已經係償還嘅一種
真係數唔到有咩大型私人屋苑個走廊肉酸過德福
淨係睇到好細, 可能監倉仲大過佢
德福不如回收重建啦
係新樓地鐵上蓋賣26000呎都得
幾年前我五百幾呎私樓裝修都係30個有找
而家嘅人已經進化到35個整三百幾呎公屋
如果要35萬咁我普通裝修就算
得公屋者得天下
咁既品味都做室內設計師喺到害人
個廳咁多櫃真係唔知有咩擺係咪佢睡房無位擺衫
如果裝飾櫃/書櫃/儲酒,無門仲好睇
係公屋人先會諗一世住同一個單位
私樓3年過ssd 又索一筆走人

特別新樓已經好多嘢做好,訂吓傢俬算啦
好有壓迫感
正正經經買個coffee table
坐地下其實都一樣
點解360呎可以咁窄
300 呎唔多櫃,咁啲野直接堆喺地下?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞