慈雲山特色公屋開箱! $35萬翻新360呎Nanoleaf智能家居年輕夫婦超豪打機裝備融入貓樂園

258 回覆
32 Like 138 Dislike
北歐我想犯法啦...
唔會有人認同你,香港4成人住緊公屋,佢地只會想成世人住公屋。
見到間公屋,豆潤咁細左搞右搞,打飛機自high 真係有啲想嘔
嘔完之後呢?
訓街?
可能是已婚公務員,無入息資產限制
咪係 一年去少幾次日本都買到樓啦,買唔到根本就籍口
咁細單位75吋已好極限,再大D根本無足夠觀賞距離,只會浪費
訓街都好過住呢啲好過左搞右搞嘅公屋,焗束細到唔適宜人類居住
住公屋又豪裝又養貓
岩,應該裝出窗,到時換幾吋都得
呢啲公屋撚真係好撚煩住公屋仲要左搞右搞,去廁所洗下塊面照下鏡乖乖住爛屋咪本本分分囉
二人有196萬
你意思係佢地35萬外仲有儲蓄?
係既話都唔夠能力係外面租樓,唔應該走?
好核突
住有呢啲爛樓,好多漏水,排水,士波令等等問題,條柒頭仲要大改,一個唔好彩,樓下漏水,到時唔該扑爛晒返啲改裝地台,比房署迫到鋪返房署地台,到時真係正
富戶政策兩人資產限額係196萬 鳩up都查清楚先啦
其實睇真d ,無咩問題,只係個單位光猛d
入面d 裝修一般般啦,幾平實
我只係想討論下呢類明顯有能力有閒錢既人
就唔應該仲資助佢地者
結果又俾人屌呢樣果樣
啲色水錯撚哂
細個無上過美術堂?
全爆就預左執埋呢d 野嫁啦你私樓裝修咪又係有呢d 問題,工程品質係可以控制到既,講到要靠運咁
依家著眼點唔係講富戶喎
而係呢d人幫左咁多年,有閒錢,應該要佢地去返私人市場
而唔係永世資助
都好公屋格
私樓可以同你慢慢玩,公屋?你租戶黎搞清楚,要你即時還原就要還原,唔撚做就扣分,再嘈就停租約。
仲有,佢改成咁,只要有啲滲水,或裝修問題比人督灰,一概無得你講要你還原!
偏偏呢啲爛樓(真係好多維修問題)公屋,係好多要維修嘅問題,你以為你整到靚靚就無事,同私樓比?唔好咁天真啦,打完飛機唔該返份房署租約自己睇清楚啦!
打返開好啲
間房焗束到痴線,住入去住到個人抑鬱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞