慈雲山特色公屋開箱! $35萬翻新360呎Nanoleaf智能家居年輕夫婦超豪打機裝備融入貓樂園

258 回覆
32 Like 138 Dislike
35萬唔去移民
住貧民區劏房
所以依批人咪儲唔到錢 只能不段輪迴
正常應該要做嘅係改善依批人嘅狀況
而唔係趕走公屋住戶推更多人變成依批人

租務管制講左咁多年都搞唔成你就知政府無心去改變依個情況
品味嘅嘢 真係冇得搞
佢自己揀嘅配色柒到…
同埋香港人真係咁撚鍾意講櫃
周圍都係櫃 又壓迫又唔靚
不過最尾嗰句都啱 35萬
個35萬係智商稅
得三十幾萬可以買咩樓 龍床盤都買唔到啦
同埋公屋2人限額接近兩球 369000係入住嗰下嘅limit
咁肉酸
平實?笑話!
就算你裝得幾靚,由你每日返工一出門口果一刻,都提醒緊你:「你住緊既係公屋黎嫁渣,唔好再呃自己啦!」
最後心理產生問題,凶宅+1
調轉睇,出面大把人渣住呢個資產,兩個人夾埋賺三至四萬
都係租緊私樓住
所以呢批人絕對有能力係外邊住
但你話踢佢走,佢地又輪迴儲到同儲唔到既死結
咁就係大家覺得邊個方案好
係讓一部份富起來定每人都輪住幫,之後自已搞掂
漏撚左先講野啦
柒頭
公屋2人月入既上限係幾多?
兩個人搵三四萬租得咩盤要點生活
當你搵個一房市區盤都講緊12-3k 得返18k仲有水電煤上網電話交通飲食家用一堆嘢扣埋仲有幾多剩
講真兩個三四萬係呢個市場算係有咩經濟能力
訂金可以拎得返
但整花左係裝修公司賠
有風險好自然就要收貴d
材料係平,你裝修紅毛泥都平啦
過河濕腳,多一個item 就多個位賺你錢
裝修師傅有生意就會趕期,或者一日做一半野
下一日做第二間,唔駛再上去。
OT 唔出奇,佢做多幾個鐘唔代表會早交貨
可能係同時做緊幾單job
呢個自由度都係成本
全屋地台點少得
企埋上去個頭分分鐘掂到天花
但真係好多客都想做 要儲物
睇得出屋主幾bad taste

鋪滿哂成個廳
一格都唔可以少
我要儲物
哇屌佢老母搞到啲收樓示範單位咁,真係好撚柒。你住埋我嗰份算啦。
示範單位整到咁會比人扑晒重新做過

成日見到呢類地台升降枱設計
真心好坐咩?
唔好坐
但百貨應百客
有邊個唔想屋企四四正正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞