一家四口棄7萬月薪以LOTR特快闖關!數月已花50萬夫妻理財現分歧揚言要離婚

197 回覆
33 Like 210 Dislike
佢哋好似withdrawal 再申請
咁就奶嘢
個頭UKVI 將佢個visa status 轉緊
呢頭又重新申請過
加上而家英國話咗要處理Ukraine 先
有批上年LOTR 入咗嚟,仲有人等緊未批
無得escalate 個case
真係以為移左民會搵得多過香港
變契弟?起碼有貢獻過個男人
連登仔向教畜其他post就永遠話overpaid
呢d post 就笑鳩人地窮
除咗班人血KOL 同睇樓agent
邊個嚟到無努力工作?
佢個好際遇係事實
搵到亦捨得駛錢

個後生仔因為對貓先走唔到
你知唔知宜家寵物機票幾錢?

我哋係英國有工返,有交稅
對件事睇法比你地未走更清楚
連登仔唔一定無資格走嘅
所以我話個議員助理係慘
但係可以點
過多幾年等啲仔女大晒,收成期就開始,生活質素起碼係香港中產
如果留喺香港一定越嚟越頹
50萬使撚左響邊度?
食正條水 呢句唔錯得晒,咁多次移民潮都係第一批去嘅幫手做蛇頭,帶後來去嘅人
真係後悔就唔會仲一齊啦, 小學雞角度
咁嘅條件中出兩件真係注定要喺香港做低層,不過佢哋有傻人勇氣移民,喺英國馬死落地行前景點都好過香港
同我比,佢哋就係二個窮撚
Medium rare 係7成
又係呢個故事,仲要loop多幾多日。

就算計一萬人移英

黎黎去去仆街case唔夠10單

計盡10單失敗率得0.1%

移民公司拎黎做廣告都夠了
個車長戇鳩,明明英文唔好都唔惡補,個老婆仲要教書咁就手都唔惡補
條仔認真廢,真心講,個教師如果唔係外表條件唔夠好,佢值得更好
真心戇鳩香港小男人,移民仲要帶遊戲機,咩都係個女人做,自己冇料眼角又要高
咁公道講佢哋早去+肯拋頭露面
有啲知名度開個facebook page 都大把人睇搵到食
肯俾人開樣拍節目其實好大勇氣,為利益都咁話
個男人前世應該做咗好多好事娶到呢個老婆
呢度fg都50k起跳。。。
究竟有幾多傻鳩冇睇成段片就下評論?
呢個特輯係新加坡電視台拍黎笑9你香港,紅媒竟然攞返黎笑9移民香港人,loop多幾次呢D笑話素材,我係新加坡心諗:你班友on9架?
條片似拍黎笑9香港男人多d
條友咁大個人廢到
英文又唔識,當你冇讀書做低下階層野都冇
男人老狗婆婆媽媽乜都旨意個老婆搞
但係最後離婚,完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞