一家四口棄7萬月薪以LOTR特快闖關!數月已花50萬夫妻理財現分歧揚言要離婚

197 回覆
33 Like 210 Dislike
連登 公海 連登
個女人都唔係好野

第一集,鏡頭前不斷講後悔嫁左俾條巴士佬

咁樣公開落條佬面
原來又係坡狗新聞。CNA唔係第一次,專搵啲仆街嘢嚟報。
好好睇
Medium rare當70%
好想知佢份ft 係咩
個producer淨係comment 話佢終於搵到正職
佢老婆就叻 一句whatsapp group就轉埋perm job
老母無話以前教英文
其實拍節目特登拍d衰野啫,唔係無賣點,最衰都係咁多,只要有野做,捱到幾年就有好日子過,對子女黎講,長遠一定好過係香港。
即係無去揸車?
恭喜佢地搵到全職
中小學老師就算教中文中史都唔會英文窒窒吓掛
佢同鬼佬傾load唔到sister講家姐真係呆咗
我覺得個老公垃圾好多
個肥婆D態度係閪
但起碼知道移民由零開始就要馬死落地行
條垃圾老公食緊穀種仲買8K電視
喺香港都未必買得起啦
條撚樣揸開巴士,其實揸大車對條撚樣應該冇乜問題,之前英國好缺司機,真係唔難搵,人工都唔低,只係要時間考返啲貨車牌,同熟習路面情況
過到去既算幸福,agent 鬼佬句野,“幫唔到佢地,因為香港人黎到英國間屋仲大過我“,好代表到移英港人處境
繼續吹
個女人算無咁,好少女顧主同菲律賓工人關係會咁好
唔通失敗又同你講咩 一向報喜不報憂架啦
咁多古仔,遂個論壇貼
「真實」個案
唔好講相,連個姓都冇
咁暫時全部都係喜
但lotr係上年6月21日已經停
咁呢對夫婦都玩左10個月
究竟離婚返黎未呢
如果未批visa ,應該UK 牌都未換到
仲有未有NI呢?
加上佢英文咁屎
點考HGV 個筆試?
貼去 slaveholder 啦,走得最撚勁係個班啊,同連登仔講有撚用咩
「真實」回覆
唔好講有冇point,連睇都冇
個女人咁努力生存一個carry 全家都比你話食正條水
個議員助理係慘,但就算你係烏克蘭難民,你隻腳都要郁左去英國人地先幫到你架
連登仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞