一家四口棄7萬月薪以LOTR特快闖關!數月已花50萬夫妻理財現分歧揚言要離婚

197 回覆
33 Like 210 Dislike
冇錯,其實幾勵志,個男嘅講嘢又鳩,又唔識英文,又大洗,都繼續生存緊
乜柒功課都唔做就學人移民
條片係sgp
Fiona 港式英文好難聽
阿文仲衰 成個半文盲咁
小學英文都好過佢,what’s your name 都答唔到
港共如獲至寶
無錢學人移民
真係信黃絲講當走難
英國就係收D咁嘅人
丫字數
條仔係極有問題,唔識英文,又大洗,又九唔答八,但欣賞佢夠樂天

條仔知自己條路,都係揸車搵食,之前做part time送貨,都叫認下路,雖然個news真係寫到佢勁柒。

但真心唔信what's your name,where are you from之類簡單幼稚園英文都唔識。

就算MK古惑仔都識Do you big me
Blow chicken Zebra chops people
又開post
明顯係為個女讀書啦,而佢哋目的係達到咗,個女係學校好融洽,仲有鬼仔溝個女puppy love。

只係成個過程好好睇,好有故事性,睇兩條友鬧交。

個問題圍繞住一樣嘢,錢

但佢哋係有嘢做,只係對生活不滿,對賺少咗錢不滿。但慢慢就會好
條片好耐
依家新假期先嚟煲
引勁多人齋睇標題先就comment

CNA Insider 香港人移民故事 - 單程 Part 1
https://lih.kg/2933657
原來二人在用LOTR來英國時,早前的BNO Visa申請會自動取消,二人需要重新申請!

白級黑字講到明申請咗就唔好入境住,怪得邊個
50 可能買咗model 3
新加坡媒體
活在香港都大撚把依d case, 關英唔英國鬼事
依兩條友真心癲,又唔係真係好緊急

搞Visa已經要做多過正常人幾重嘢,又要花多一筆錢。
隔幾日又loop一次 而家係咪冇其他新聞報
見到佢個女咁開心就知佢哋移民係值得啦
條女做咗蛇頭
唔駛做工廠
佢間公司介紹咗份工俾個男人
宜家兩公婆鬼咁爽皮
車已經換咗兩架
條佬自己揸MG
( FB 有講同part 2 有提過)
佢哋係好運食正條水,同好多人一樣,香港人幫香港人已經夠過世
其實大把有本事嘅人可以取代佢蛇頭個位
問題有冇運氣同機會遇上再把握到

個議員助理個男仔,代表住最應該救,最有能力,反而走唔到,真係可悲
呢個係現實,英國事實係想要呢啲中產資金
個故事由動機開始就咁on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞